Prăjitură turnată cu mere

de Maria Udrea
26119 vizualizări
Prăjitură turnată cu mere

Cele mai des preparate rețete de deserturi sunt rețetele cu mere, iar cea mai apreciată de până acum a fost Rețeta de Prăjitură turnată cu mere.

Aveam de mult salvată această rețetă de la fetele de pe bucătăraș.ro. Dar nu știu de ce mi-a luat atâta timp să o prepar.

Este pur și simplu demențială. Zic ai mei că a întrecut și Rețeta de Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.

Și mai zic că a întrecut și Rețeta de plăcintă cu mere și aluat foietaj cu migdale, chiar și Rețeta de Prăjitură cu foi și mere.

Toate aceste rețete cu mere erau favoritele lor și le repetam foarte des. Acum trebuie să repet rețeta de Prăjitură turnată cu mere până s-or plictisi de ea.

Mere avem din belșug în livadă, dar mai avem și puse la borcan din toamnă.

Sunt ideale merele puse la borcan( Vedeți Aici Rețeta), mai ales atunci când dispunem de ele din livezile proprii.

Doar desfacem borcanul, adăugăm scorțișoară și zahăr dacă mai necesită și le punem în prăjituri.

Cantitățile ingredientelor de la rețeta de față sunt măsurate cu lingura. Știu că mulți, în ziua de azi se feresc de astfel de măsuri, însă nu au de ce. Reușita prăjiturilor este sigură. Să nu uităm că bunicile și mămicile nu aveau cântare pe vremuri iar cantitățile erau măsurate cu lingura sau cana.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Prăjitură turnată cu mere

Prăjitură turnată cu mere

Cele mai des preparate rețete de deserturi sunt rețetele cu mere, iar cea mai apreciată… Prăjituri Prăjitură turnată cu mere European Printează
Porții: 25 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.6/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de 28/40 cm:
  • 4 ouă
  • 18 linguri de zahăr
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de lapte
  • 24 linguri de făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 2 fiole esență de vanilie( 2x8 ml)
  • 1500 gr mere răzuite
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri de griș

 

 

MOD DE PREPARARE

Pentru cei care nu au, ca mine, mere la borcan, mai întâi trebuie să pregătiți merele.

Se răzuiesc merele, curățate, sau nu, de coajă și se pun la foc împreună cu zahărul. Se lasă până se caramelizează frumos și se reduce din sirop. Cantitatea de zahăr se pune în funcție de cât de dulci sunt merele, dar și de gustul fiecăruia.

Se lasă compoziția de mere la răcit, apoi se adaugă griș, dacă sunt suculente și scorțișoară. Punem scorțișoara când se răcesc merele, pentru a-și degaja aroma în timpul tratamentului termic de la cuptor.

Înainte de a începe pregătirea aluatului, pornim cuptorul la 180 de grade.

Pentru aluat, mixăm ouăle amestecate cu sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin, până devin spumoase și se topesc sarea și zahărul.

Adăugăm, pe rând, uleiul și laptele, omogenizăm amestecul, apoi încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Ungem tava cu ulei și o tapetăm cu făină, apoi întindem în ea jumătate din compoziția pentru blat.

Atenție! Compoziția pentru blat este cursivă, cam de textura celei de clătite americane - pancakes.

Dăm tava la cuptor pentru 10 minute, atât cât să se rumenească ușor aluatul, deasupra.

Scoatem tava, întindem rapid compoziția de mere și turnăm deasupra restul de aluat.

Dăm din nou tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până se rumenește bine aluatul deasupra.

Aluatul este foarte gustos, aromat, este pufos și ușor umed. De fapt, aluatul este deosebit la această prăjitură și se combină perfect cu umplutura de mere.

Lăsăm prăjitura turnată cu mere să se tempereze, ca să o putem porționa și servi cu poftă.

Se poate pudra cu zahăr deasupra, noi am preferat-o simplă.

Spor și poftă bună!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.