Vinete umplute cu legume și pui, la tigaie

de Maria Udrea
255 vizualizări
Vinete umplute cu legume și pui

Ne plac mult  vinetele combinate cu dovlecei, iar dacă mai adăugăm și ceva carne de pui, ca în rețeta de față: Vinete umplute cu legume și pui, deliciul este maxim pentru noi.

Combin vinetele cu dovlecei și în rețetele de salate: Vedeți Rețeta Salată de vinete cu dovlecei!

Combin vinetele cu dovlecei și în rețete de zacuscă: Vedeți Rețeta Zacuscă de vinete combinată cu fasole verde și dovlecei!

Mi se pare o combinație perfectă această pereche de ingrediente, indiferent de felul preparatului: aperitiv, fel principal, salată.

Iar rețeta de azi: Vinete umplute cu legume și pui, am preparat-o la tigaie, într-un timp destul de scurt.

Am folosit o tigaie de 28 cm din Setul de tigăi Regis Stone Diamond Maestro.

V-am povestit despre aceste tigăi și anterior și v-am spus că le prefer detașat altor tigăi.

Să vă spun și de ce:

  • Sunt durabile și rezistente la zgârieturi, având 5 straturi antiaderente;
  • Au baza din oțel inoxidabil;
  • Au înveliș special, antiaderent cu particule de diamant, ce asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii;
  • Au finisaj premium, lucios cu aspect de diamant;
  • Sunt ușor de curățat și întreținut;
  • Nu necesită adăugare de ulei / grăsimi suplimentare;
  • Au mâner ergonomic din oțel inoxidabil cu o formă special concepută pentru confortul mâinii;
  • Se pot folosi pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.

Vi le recomand cu toată încrederea, așa cum vă recomand să testați și rețeta de vinete umplute la tigaie!

Vinete umplute cu legume și pui

Vinete umplute cu legume și pui

Ne plac mult  vinetele combinate cu dovlecei, iar dacă mai adăugăm și ceva carne de… Pui Vinete umplute cu legume și pui, la tigaie European Printează
Porții: 3 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2-3 roșii
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 200 gr piept de pui făcut șnițel
  • sare și piper
  • busuioc și oregano
  • pătrunjel verde
  • 30 gr unt

MOD DE PREPARARE

Pregătim vinetele(vânăta)

Mai întâi secționăm vânăta în două sau trei felii longitudinale, groase de aproximativ 2 cm. Eu am secționat-o în 3, pentru că am avut o vânătă mai groasă.

De la feliile marginale decupăm puțin din coajă, pentru a fi mai aplatizate. Apoi le scobim de miez, creând o cupă/bărcuță cu baza și marginile de aproximativ 1 cm grosime.

Presărăm sare peste ele și le lăsăm așa 10 minute, pentru a se deshidrata ușor, eliminând astfel din sucul amărui.

Între timp, ne ocupăm de umplutură.

Tocăm dovlecelul în cuburi, la fel și miezul de la vinete, ardeiul și roșiile.

Punem puțin unt la topit, în tigaia Regis Stone Diamond Maestro, cu diametrul de 24 cm și adăugăm ingredientele tocate. Le amestecăm ușor pentru a se pătrunde uniform și a-și întrepătrunde aromele. Nu le preparăm de tot, doar atât cât să se pătrundă ușor. Apoi le lăsăm să se tempereze.

Pregătim vinetele pentru a le umple și a le prepara la tigaie.

Tamponăm bărcuțele de vinete cu prosoape de hârtie absorbante.

Punem tigaia la încins, unsă cu foarte puțin unt și așezăm bărcuțele de vinete în ea, cu decupajul în jos. Le lăsăm să se rumenească 1-2 minute.

În acest timp, amestecăm ingredientele trase la tigaie cu cașcavalul tăiat în cuburi, și șnițelul de pui, de asemeni tăiat în cuburi. Le asezonăm cu sare, piper, busuioc și oregano.

Întoarcem vinetele pe partea cealaltă, în tigaie și le umplem cu vârf, cu amestecul de mai sus. Așezăm un capac peste tigaie și lăsăm vinetele umplute așa, aproximativ 10 minute, timp în care cașcavalul se va topi și va crea o punte de legătură între celelalte ingrediente.

La final, presărăm pătrunjel verde.

Sunt tare gustoase vinetele umplute cu legume și pui, preparate la tigaie. Merg servite cu puțină smântână, sau cu ketchup, dar sunt delicioase și simple.

Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: