Vinete umplute cu legume și pui, la tigaie

de Maria Udrea
5044 vizualizări
Vinete umplute cu legume și pui

Ne plac mult  vinetele combinate cu dovlecei, iar dacă mai adăugăm și ceva carne de pui, ca în rețeta de față: Vinete umplute cu legume și pui, deliciul este maxim pentru noi.

Combin vinetele cu dovlecei și în rețetele de salate. Vedeți aici rețeta de salată de vinete cu dovlecei!

Combin vinetele cu dovlecei și în rețete de zacuscă. Vedeți aici și  rețeta de zacuscă de vinete combinată cu fasole verde și dovlecei!

Mi se pare o combinație perfectă această pereche de ingrediente, indiferent de felul preparatului: aperitiv, fel principal, salată.

Iar rețeta de azi am preparat-o la tigaie, într-un timp destul de scurt.

Mai găsiți pe blog rețete cu vinete și din categoria aperitivelor, a salatelor sau  a mâncărurilor scăzute. Găsiți și rețete de conserve cu vinete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Iar mai jos, găsiți lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vinete umplute cu legume și pui.

Vinete umplute cu legume și pui

Vinete umplute cu legume și pui

Ne plac mult  vinetele combinate cu dovlecei, iar dacă mai adăugăm și ceva carne de… Pui Vinete umplute cu legume și pui, la tigaie European Printează
Porții: 3 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2-3 roșii
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 200 gr piept de pui făcut șnițel
  • sare și piper
  • busuioc și oregano
  • pătrunjel verde
  • 30 gr unt

MOD DE PREPARARE

Pregătim vinetele(vânăta)

Spălăm bine vânăta și o ștergem cu prosop de hârtie absorbantă. O secționăm în două sau trei felii longitudinale, de aproximativ 2 cm grosime. Eu am secționat-o în 3, pentru că am avut o vânătă mai groasă.

Decupăm o porțiune din coaja de la baza feliilor  marginale, pentru a fi mai plate. Apoi, scobim din miezul feliilor de vinete, formând o bărcuță cu baza și marginile de aproximativ 1 cm grosime.

Presărăm sare peste ele și le lăsăm la odihnit  10 minute, pentru a se deshidrata ușor, eliminând astfel din sucul amărui.

În acest timp pregătim umplutura.

Spălăm dovlecelul și îl tocăm în cuburi. Tocăm în cuburi și miezul decupat de la vinete. Tot în cuburi vom toca și ardeiul și roșiile.

Așezăm tigaia la foc mediu. Punem puțin unt în ea și adăugăm cuburile de ingrediente. Le amestecăm ușor pentru a se rumeni uniform și a-și întrepătrunde aromele. Le amestecăm pe foc atât cât să se pătrundă ușor, apoi le lăsăm să se tempereze.

Pregătim bărcuțele de vinete.

După ce s-au deshidratat puțin, tamponăm bărcuțele de vinete cu prosoape de hârtie absorbantă.

Ungem tigaia cu foarte puțin unt, o punem la încins și așezăm vinetele în ea, cu partea decupată în jos. Le lăsăm să se rumenească 1-2 minute.

Pestecuburile de ingrediente trase la tigaie adăugăm cu cașcavalul tăiat în cuburi, și șnițelul de pui, tăiat în cuburi. Le condimentăm cu sare, piper, busuioc și oregano.

Întoarcem bărcuțele de vinete din tigaie pe cealaltă parte și le umplem cu vârf, cu amestecul de mai sus. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm vinetele umplute așa, aproximativ 10 minute. În acest timp cașcavalul se va topi și va crea o punte de legătură între celelalte ingrediente.

La final, presărăm pătrunjel verde.

Sunt tare gustoase vinetele umplute cu legume și pui, preparate la tigaie. Merg servite cu puțină smântână, sau cu ketchup, dar sunt delicioase și simple.

Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.