Mușchiuleț de porc împănat la tigaie

de Maria Udrea
348 vizualizări
Mușchiuleț de porc împănat la tigaie

Ne place friptura din mușchiuleț de porc pentru că iese cea mai fragedă, iar pentru weekend am pregătit o rețetă de Mușchiuleț de porc împănat la tigaie.

Am împănat mușchiulețul de porc cu mult usturoi, am adăugat și două felii dintr-o șuncă afumată și a ieșit tare gustos.

L-am preparat la tigaie, mai întâi pe aragaz, până s-a sigilat, apoi l-am terminat la cuptor, în aceeași tigaie.

Contează mult să ai o tigaie bună pe care să o poți folosi pe orice fel de plită, chiar și la cuptor.

Eu am intrat în posesia unui set de astfel de tigăi, care au devenit favoritele mele în bucătărie.

Am mai povestit despre ele și anterior:

Este vorba despre acest Set de tigăi Regis Stone Diamond Maestro, pe care l-am îndrăgit instant.

Să vă spun și de ce:

  • Tigăile sunt durabile și rezistente la zgârieturi, având 5 straturi antiaderente ;
  • Au baza din oțel inoxidabil;
  • Au înveliș special, antiaderent cu particule de diamant, ce asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii;
  • Au finisaj premium, lucios cu aspect de diamant;
  • Sunt ușor de curățat și întreținut;
  • Nu necesită adăugare de ulei / grăsimi suplimentare;
  • Au mâner ergonomic din oțel inoxidabil cu o formă special concepută pentru confortul mâinii;
  • Se pot folosi pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.

Cred că sunt suficiente motive pentru a le îndrăgi de la prima utilizare, așa că vi le recomand cu tot dragul.

Și vă recomand să testați și rețeta de friptură din mușchiuleț de porc împănat la tigaie!

Mușchiuleț de porc împănat la tigaie

Mușchiuleț de porc împănat la tigaie

Ne place friptura din mușchiuleț de porc pentru că iese cea mai fragedă, iar pentru… Porc Mușchiuleț de porc împănat la tigaie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 buc. mușchiuleț de porc
  • 2 felii mai grosiere de șunculiță afumată
  • sare și piper
  • boia de ardei afumată
  • busuioc și cimbru
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 linguri ketchup ușor picant
  • 2 linguri de ulei

MOD DE PREPARARE

Începem prin a asezona mușchiulețul de porc cu sare, piper și boia de ardei afumată. Îl acoperim cu folie de prospețime și îl lăsăm la odihnit 40-50 de minute, la rece.

După acest interval, ungem tigaia cu puțin ulei și o punem la încins.

Adăugăm bucățile de mușchiuleț în tigaie și le rumenim pe toate părțile, la foc iute.

Le lăsăm să se odihnească 6-8 minute, acoperite, timp în care curățăm usturoiul.

Feliem cățeii de usturoi în rondele mai subțiri.

Crestăm bucățile de mușchiuleț de porc din loc în loc și introducem în crestături rondelele de usturoi.

Mai presărăm peste carne puțină pudră de cimbru și busuioc și așezăm în tigaie și două felii dintr-o șunculiță afumată.

Stropim carnea cu puțin ulei, acoperim tigaia, mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor, la 175 de grade, pentru 45-50 de minute.

După acest interval, diluăm puțin ketchup cu puțină apă și glazurăm cu aceasta, atât mușchiulețul de porc cât și feliile de șuncă.

Mai lăsăm friptura la cuptor, neacoperită 6-8 minute, pentru a se carameliza frumos.

Servim friptura din Mușchiuleț de porc împănat la tigaie cu garnitura preferată, sau pur și simplu alături de o salată.

Este delicioasă, foarte aromată și foarte fragedă!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: