Pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor

de Maria Udrea
144 vizualizări
Pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor

Pentru că am avut din abundență gutui și dovleci în această toamnă, am preparat un delicios pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor.

Pe lângă gutuile și dovlecii din grădină, am avut și pui de curte, hrănit natural.

Nu am condimentat puiul decât cu sare și piper. Nu prea ne plac alte condimente la carnea de pui.

Dar l-au aromatizat feliile de gutui și dovleac din interior și din vasul în care l-am preparat.

A ieșit chiar delicios. Iar din gutuile și dovleacul cu care a fost umplut, am preparat un piure cu cartofi. Și piureul a ieșit foarte gustos și aromat.

Piureul nu am mai apucat să-l expun în fotografii, pentru că l-am preparat după ce am scos și pozat puiul.

A fost devorat rapid de ai mei, ce tocmai veniseră acasă de la muncă.

Rețeta de pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor este extrem de simplă.

Mi-ar fi plăcut să o prepar la slow cooker crock pot, dar nu a încăput puiul în el.

Dar a ieșit destul de fraged și la cuptor, mai ales că l-am așezat într-un vas de yena cu capac.

Mai găsiți pe blog și o Rețetă de pui umplut cu legume și orez,  dar și o Rețetă de pui umplut cu cartofi.

Însă găsiți pe blog mai multe rețete cu carne de pui, pe care vi le recomand cu drag.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor

Pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor

Pentru că am avut din abundență gutui și dovleci în această toamnă, am preparat un… Pui Pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 pui mare de curte( cocoș)
  • sare și piper
  • puțin ulei
  • 2 gutui
  • 1 dovleac plăcintar, mic
  • 1 ceapă
  • miere

MOD DE PREPARARE

Iată cât de simplu preparăm rețeta de pui umplut cu gutui și dovleac la cuptor!

Masăm puiul cu puțin ulei pe piele și presărăm sare și piper pe toate părțile, dar și în interior.

Spălăm gutuile și le îndepărtăm bine puful, apoi le feliem și îndepărtăm cotoarele.

Curățăm dovleacul și îl tăiem în felii aproximativ egale cu cele de gutui.

Curățăm ceapa și o feliem grosier.

Umplem puiul cu felii de gutui, de dovleac și de ceapă. Le îndesăm bine să încapă cât mai multe.

Luăm un vas de yena și punem puțin ulei în el. Nu punem foarte mult ulei, pentru că va mai lăsa și puiul grăsime și sucul propriu.

Legăm picioarele puiului cu un șnur sau o sfoară de bucătărie. Astfel va sta strâns și nu vor ieși ingredientele din el.

Așezăm puiul umplut cu gutui și dovleac în vasul de yena.

Adăugăm în vas și restul feliilor de gutui, dovleac și ceapă.

Acoperim vasul cu capacul din dotare și dăm puiul la cuptor, la 200 de grade pentru 2 ore.

Pe la jumătatea timpului, întoarcem puiul în vas, pe partea cealaltă.

Acum, timpul de preparare al puiului depinde de cât de fraged este acesta.

După acest interval, am mai lăsat puiul să se rumenească fără capac încă 30 de minute, întorcându-l de pe o parte pe cealaltă. Feliile de dovleac și gutui le-am luat din vas.

După stingerea focului, am uns puiul și cu puțină miere, pentru un plus de luciu.

Este o rețetă de toamnă, pe care v-o recomand cu toată încrederea.

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: