Spatzle cu pui și sos de ciuperci

de Maria Udrea
126 vizualizări
Spatzle cu pui și sos de ciuperci

Nu pregătesc prea des rețete de paste, pentru că evit făinoasele, în general, dar de data aceasta am pregătit o rețetă de Spatzle cu pui și sos de ciuperci, care a avut un mare succes.

Sosul de ciuperci cu puțină ceapă, usturoi și smântână, asezonat cu nucșoară și busuioc a fost demențial de bun.

Iar spatzlele s-au combinat perfect cu sosul, dar și cu carnea de pui trasă la tigaie cu usturoi.

Am mai preparat anterior o Rețetă de Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan, dar puțin diferită de aceasta.

Însă tot delicioasă și cu succes la gurmanzii mei.

Pentru rețeta de azi: Spatzle cu pui și sos de ciuperci, am mărunțit ciupercile și ceapa în blender. Am obținut un sos mai consistent și destul de cremos în care s-au scăldat și hidratat pastele.

Ca și carne, am optat pentru pulpe de pui dezosate. Nu de altceva, dar le aveam deja în frigider cu intenția de a le prepara pe grill.

Tot din categoria rețetelor de paste vă mai recomand de pe blog:

Nu am prea multe rețete cu paste, dar sper să-mi sporesc colecția cât de curând.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Spatzle cu pui și sos de ciuperci

Spatzle cu pui și sos de ciuperci

Nu pregătesc prea des rețete de paste, pentru că evit făinoasele, în general, dar de… Paste Spatzle cu pui și sos de ciuperci European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 400 gr spatzle cu ou
  • 1 kg pulpe de pui dezosate
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 350 gr ciuperci champignon, conservate
  • 400 ml smântână de gătit cu 20% grăsime
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • nucșoară
  • busuioc uscat
  • pătrunjel verde

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim pulpele de pui dezosate, pe care le condimentăm cu sare și piper și le rumenim bine pe toate părțile în ulei încins.  Adăugăm și un cățel de usturoi tăiat rondele și 2 foi de dafin pentru un plus de aromă.

Apoi, păstrăm carnea acoperită, la cald.

Între timp ne ocupăm de sosul de ciuperci.

Trecem prin sită uleiul de la carnea de pui și călim, ușor în el, ceapa tocată mărunt. O lăsăm doar până devine ușor sticloasă. Apoi adăugăm ciupercile tocate mai mărunt și le amestecăm bine cu ceapa. Mai adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele, iar când se întrepătrund bine gusturile, trecem totul prin blender.

Spatzlele le fierbem în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Din supa lor mai punem și la sosul de ciuperci pentru a-l mai dilua, apoi adăugăm smântâna lichidă.

Asezonăm sosul de ciuperci, după gust, cu sare, piper, nucșoară și  busuioc uscat.

Scurgem pastele și le adăugăm în sos, apoi adăugăm și carnea de pui.

Mai fierbem delicioasele spatzle cu pui și sos de ciuperci 5-6 minute, apoi stingem focul, acoperim vasul și lăsăm pastele să se mai hidrateze în sos.

La final, dar și în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde, tocat.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: