Supă cremă de spanac cu usturoi

de Maria Udrea
459 vizualizări
Supă cremă de spanac cu usturoi

Pentru că spanacul este preferatul alor mei dintre toate verdețurile, îl folosesc destul de des la preparate, iar acum, după sărbători a fost binevenită această supă cremă de spanac cu usturoi.

Spanacul face parte dintre verdețurile pe care le găsim proaspete în orice sezon. În plus, se poate pregăti într-o varietate de moduri.

Se poate include în rețete de aperitiv, în feluri principale, în salate, sau în sucuri proaspete. Un smoothie cu spanac proaspăt este sănătate curată!

Mie îmi place spanacul, în mod deosebit,  în combinație cu brânza.

Vedeți aici o rețetă de tartă sărată cu brânză și baby spanac.

Foarte bine merge și în combinație cu carne, după cum puteți vedea în Rețeta de piept de pui umplut cu brânză și spanac.

Iar una dintre rețetele noastre preferate este Rețeta de spanac cu sos de smântână și ouă ochiuri.

Bine, sunt multe rețete cu spanac pe placul nostru, le găsiți pe blog.

Rețetă de supă cremă de spanac cu usturoi

Supa cremă de față a mers tare bine acum după sărbătorile de iarnă. În combinație cu puțin usturoi și crutoane aromate este mai mult decât delicioasă.

În timpul servirii am adăugat și puțin parmezan, pentru un plus de gust. Însă și crutoanele sunt ușor glazurate cu parmezan topit.

Crutoanele au ieșit atât de gustoase că ai mei au mâncat o parte din ele simple.

Sper să vă încânte și pe voi combinația ingredientelor din această supă cremă! Știu că gusturile diferă de la persoană la persoană. Eu prezint pe blog rețetele pe care le fac și ne plac în mod deosebit. Și m-aș bucura ca aceste rețete să folosească drept sursă de inspirație.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în aceste rețete mai puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook.

Dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Supă cremă de spanac cu usturoi

Supă cremă de spanac cu usturoi

Pentru că spanacul este preferatul alor mei dintre toate verdețurile, îl folosesc destul de des… Supe/Ciorbe Supă cremă de spanac cu usturoi European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru supă cremă de spanac cu usturoi:

  • 500 gr spanac proaspăt( baby spanac)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 l de apă
  • 25-30 gr unt
  • 150 ml smântână de gătit
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 3 cuburi concentrat din supă de pui, preparate în casă
  • sare și piper
  • parmezan pentru servit
  • Pentru crutoane:

  • 1 pâine de casă învechită
  • puțin unt
  • puțin ulei de măsline
  • oregano și busuioc, uscate
  • 2 căței de usturoi, răzuiți
  • puțin parmezan
  • boia de ardei afumată
  • nucșoară

MOD DE PREPARARE

Iată cum procedăm pentru a prepara rețeta de supă cremă de spanac cu usturoi!

Mai întâi spălăm frunzele de spanac în apă rece și le lăsăm la scurs.

Punem un vas cu 1 l de apă pe foc și o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă adăugăm frunzele de spanac și le lăsăm 1 minut să se opărească. Le transferăm rapid în alt vas cu apă foarte rece, luându-le cu o spumieră. Recurgem la acest procedeu pentru ca frunzele de spanac să-și păstreze culoarea verde.

În apa de pe foc punem la fiert cartoful curățat și tocat în cuburi. Cartoful poate fi opțional, dar merge pentru a îngroșa și a da textură supei.

Punem untul într-o tigaie, la topit și călim în el ceapa tocată solzișori și un cățel de usturoi tocat rondele. Amestecăm ingredientele din tigaie pentru a se pătrunde uniform. Când încep să-și schimbe culoarea, le mai stropim cu supă de la cartof. Le grăbim astfel pătrunderea.

Când cartoful este bine pătruns și se poate pasa, adăugăm cuburile concentrate din supă de pui. Apoi adăugăm ingredientele din tigaie și frunzele de spanac și le procesăm cu ajutorul blenderului până obținem o pastă omogenă.

Adăugăm și smântâna, un cățel de usturoi răzuit și pătrunjelul verde, potrivim gustul cu sare și piper și le mai trecem odată prin blender.

Mai fierbem supa cremă de spanac cu usturoi pentru 1-2 minute.

Preparare crutoane aromate.

Pornim cuptorul la 200 de grade.

Tăiem pâinea în cuburi și adăugăm cuburile într-o tavă. Le stropim cu puțin unt topit în puțin ulei de măsline și presărăm peste ele parmezan mărunțit și toate celelalte condimente, inclusiv usturoiul răzuit. Amestecăm bine cuburile de pâine cu condimentele și dăm tava la cuptor pentru 12-15 minute, sau până când crutoanele sunt bine rumenite.

Este delicioasă și foarte consistentă această supă cremă de spanac cu usturoi, servită cu crutoane aromate și parmezan!

Să vă fie de folos!

Rețeta în imagini mai jos:

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: