Cartofi în crustă de muștar

de Maria Udrea
2108 vizualizări
Cartofi în crustă de muștar

Una dintre opțiunile pentru garnituri simple de post sunt cartofii, iar această rețetă de cartofi în crustă de muștar, a fost peste așteptări de apreciată.

Crusta de muștar cu condimente le-a dat un gust special. Au ieșit ușor crocanți la exterior și fragezi la interior.

Ne plac cartofii nu numai că sunt la îndemână, dar sunt simplu de preparat și sunt tare sățioși. Sunt perfecți serviți doar cu o salată de legume, sau una de murături. Nu avem nevoie de friptură la ei, sunt perfecți simpli.

Un mare succes au avut și au în continuare cartofii în crustă de mălai. Și i-am preparat chiar și în varianta de post.

Rețetă de cartofi în crustă de muștar

Pentru rețeta de față am folosit cartofi albi. Eu îi prefer pentru că sunt mai făinoși, mai sfărâmicioși și ies mai fragezi. Ca și muștar am optat pentru un muștar clasic, dar am adăugat și puțin muștar cu hrean. Am vrut să iasă crusta ceva mai picantă și mai aromată.

I-am mai condimentat cu puțin cimbru uscat, dar și cu boia de ardei afumată.

Am mai presărat și puțin pesmet pe deasupra să nu se lipească cartofii între ei.

Anterior am preparat și o rețetă de Cartofi dulci în crustă de muștar cu pesmet. Nu sunt fan al cartofilor dulci, dar au mers și aceștia.

Și pentru că este sezonul leurdei, am servit acești cartofi de post cu leurdă tocată și presărată pe deasupra.

Nouă ne place tare mult leurda și profităm din plin de gustul și beneficiile ei, primăvara.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu leurdă pe care vi le recomand cu drag.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Cartofi în crustă de muștar

Cartofi în crustă de muștar

Una dintre opțiunile pentru garnituri simple de post sunt cartofii, iar această rețetă de cartofi… Mâncăruri de post Cartofi în crustă de muștar European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 gr muștar clasic
  • 25-30 gr muștar cu hrean
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță de cimbru uscat
  • 1/4 linguriță de boia afumată
  • 100 gr pesmet

MOD DE PREPARARE

Iată cum procedăm pentru a prepara cartofi în crustă de muștar.

Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem în felii grosiere, cât mai colțuroase.

Ungem tava de cuptor cu puțin ulei și adăugăm cartofii în ea. Presărăm peste ei sare și piper și îi amestecăm.

Amestecăm într-un bol cele două tipuri de muștar cu ulei. Adăugăm acest amestec peste cartofi și îi ungem bine cu el pe toate părțile. Îi frământăm în mâini pentru a-i unge cât mai uniform. Presărăm boia, cimbru și pesmet.

Dăm tava la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 de grade, sau până când cartofii se rumenesc frumos la suprafață.

Sunt delicioși, mai ales serviți cu leurdă!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: