Cremă de căpșuni cu lapte condensat

de Maria Udrea
6063 vizualizări
Cremă de căpșuni cu lapte condensat și mascarpone

Foarte gustoasă, aromată și frumos colorată a ieșit această cremă de căpșuni cu lapte condensat și mascarpone, perfectă pentru torturi, prăjituri, sau deserturi la pahar!

Dacă tot este piața plină de căpșuni românești, am zis să profităm din plin de gustul lor. După ce ne-am satisfăcut pofta cu ele proaspete, am pregătit și această cremă la rece.  O parte din cremă am folosit-o la un desert delicios la pahar. Iar o parte va fi inclusă într-un tort cu destinație specială.

V-am prezentat anterior o colecție cu cele mai gustoase șase rețete de cremă pentru torturi și prăjituri. La numărul șapte aș include cremele de fructe. O cremă de căpșuni, de zmeură, sau din oricare alte fructe colorate și aromate.

O altă cremă care ne-a cucerit cu aroma ei a fost crema cu sirop de trandafiri pe care am preparat-o la un tort cu creme de ciocolată și sirop de trandafiri.

Rețetă de cremă de căpșuni cu lapte condensat

Cât despre rețeta de față, mai simplă de atât nu se poate, având în vedere că este o cremă la rece. În plus, am folosit ingrediente deja procesate cum este laptele condensat și mascarponele. Munca a fost doar la transformarea căpșunilor în piure și trecerea acestuia prin sită. Am trecut piureul de căpșuni prin sită pentru că am vrut o cremă fină, iar căpșunile au avut semințe cam negre și destul de deranjante.

Lapte condensat am folosit de la Delatte, însă pentru cine dorește să-l prepare în casă, recomand rețeta de la Rețetefeldefel.ro. Eu nu m-am încumetat, încă, să-l prepar în casă, dar cu prima ocazie o să testez rețeta.

Găsiți pe blog mai multe rețete în care am folosit lapte condensat la creme pentru deserturi.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Cremă de căpșuni cu lapte condensat și mascarpone

Cremă de căpșuni cu lapte condensat

Foarte gustoasă, aromată și frumos colorată a ieșit această cremă de căpșuni cu lapte condensat… Dulciuri diverse Cremă de căpșuni cu lapte condensat European Printează
Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 9 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg căpșuni curățate
  • 400 gr lapte condensat
  • 500 gr mascarpone
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • 10 gr gelatină + 100 ml apă

MOD DE PREPARARE

Începem prin a spăla bine căpșunile și a le lăsa la scurs într-o sită. Apoi le îndepărtăm frunzele și partea albă de la cotoare. Cu ajutorul unui blender, transformăm căpșunile în piure.

Opțional, trecem piureul de căpșuni prin sită, apoi îl amestecăm cu laptele condensat. Hidratăm gelatina în apa rece, o diluăm pe bai de aburi și o lăsăm să se tempereze.

O adăugăm în piureul de căpșuni cu lapte condensat și amestecăm energic pentru omogenizare. Dăm vasul la rece până când crema este bine închegată, ca o budincă consistentă.

Mixăm mascarponele cu zahărul vanilinat până devine spumos, apoi încorporăm, treptat, din crema de căpșuni.

Adăugăm și un praf de sare, omogenizăm bine crema și o dăm la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a o folosi la deserturi.

Este o cremă foarte gustoasă, aromată, dar nu foarte dulce. Pentru cei care adoră deserturile mai dulci, recomand a se adăuga în cremă cel puțin 50 de grame de zahăr în plus. Însă depinde și de cât de dulci sunt căpșunile, dar și de cât de dulce este laptele condensat.

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.