Chiftele de dovlecei cu brânză și ardei

de Maria Udrea
647 vizualizări
Chiftele de dovlecei cu brânză și ardei, pe un blat de lemn

Printre preparatele pe bază de dovlecei cu care ne răsfățăm în plin sezon al dovleceilor de grădină se numără și aceste chiftele de dovlecei cu brânză și ardei. Sunt tare gustoase atât calde cât și reci. Pot fi savurate la mic dejun, ca gustare printre mese, dar pot fi luate și la pachet.

Dovlecelul, după roșii, cred că este cel mai des inclus în preparate, mai ales vara. Pregătim din el rețete de supe și diverse mâncăruri, dar, mai ales, rețete de aperitive și gustări.

Cea mai apreciată rețetă de pe blog este rețeta de chec aperitiv cu șuncă presată și dovlecel. Tare gustos un astfel de chec sărat, dar și aspectuos, asamblat în straturi.

O altă rețetă preparată foarte des, dar și foarte adorată de ai casei este rețeta de clătite aperitiv cu dovlecel și brânză.

Iar de curând, pentru că am dispus de foarte mulți dovlecei, am preparat și o rețetă de compot de dovlecei cu scorțișoară și anason. Abia aștept să-l folosesc la cremele diplomat. Foarte aromat este, parcă ar fi ananas!

Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză și ardei

Chiftelele din rețeta de față le-am preparat cu brânză telemea, veche. Am optat pentru ceapa roșie că rămâne ușor crocantă. Iar ardeiul roșu le-a dat un plus de gust și o pată de culoare. Și acesta rămâne ușor crocant.  Puțin usturoi pentru un gust picant și mărar din belșug. Mărarul face echipă bună cu dovlecelul și brânza sărată. Oferă preparatelor o aromă plăcută, dar și un plus de culoare.

Dacă sunteți în căutarea mai multor rețete cu dovlecei, găsiți pe blog o colecție interesantă. Doar trebuie să tastați cuvântul ”dovlecei” în caseta de căutare și descoperiți rețetele de pe blog.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Chiftele de dovlecei cu brânză și ardei, pe un blat de lemn

Chiftele de dovlecei cu brânză și ardei

Printre preparatele pe bază de dovlecei cu care ne răsfățăm în plin sezon al dovleceilor… Aperitive Chiftele de dovlecei cu brânză și ardei European Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari de grădină( 1,2 kg curățați și răzuiți)
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 ardei gras, roșu
  • 500 gr brânză telemea, sărată
  • 1 legătură de mărar verde
  • 200-250 gr făină
  • 7 gr praf de copt
  • ulei pentru prăjit
  • puțin busuioc uscat și bine mărunțit

 

MOD DE PREPARARE

Începem prin a curăța dovleceii de coajă și de partea cu semințe, apoi îi dăm pe răzătoarea mare. Scurgem bine răzătura de dovlecei, presând-o în mâini și o punem într-un bol încăpător. Curățăm și tocăm mărunt ceapa, ardeiul, iar usturoiul îl curățăm și dăm pe răzătoarea mică. Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.

Adăugăm toate aceste ingrediente peste răzătura de dovlecei, precum și brânza sfărâmată și două ouă mari. Amestecăm ingredientele și, în funcție de cât de zemoasă este compoziția, adăugăm făină.

Mai întâi, cernem aproximativ 100 de grame de făină cu praful de copt și încorporăm acest amestec în compoziția de mai sus. Apoi adăugăm, treptat, făină până când obținem o compoziție necursivă, dar nu foarte fermă.

Compoziția trebuie să fie ușor moale, dar compactă, așa încât să putem lua din ea cu lingura și să scufundăm în ulei încins. Cel mai bine este să testați prima chiftea în ulei încins și așa vă dați seama dacă mai necesită sau nu făină. Dacă rămâne compoziția grupată în ulei și nu se împrăștie, nu mai necesită făină. Nu ne dorim chiftele cu gust pregnant de făină, ci cu gust de legume și de brânză.

După ce am pregătit compoziția pentru chiftele de dovlecei cu brânză și ardei, o lăsăm să se odihnească câteva minute.

Apoi punem ulei la încins într-o tigaie adâncă, la foc mediu spre mare. Este importantă intensitatea focului la aceste chiftele, ca și la gogoșile cu iaurt. Dacă focul este de intensitate mică, chiftelele se pot îmbiba cu ulei și nu vor fi chiar plăcute.

Luăm cu lingura din compoziția de chiftele și scufundăm în uleiul încins. rumenim chiftelele pe prima parte, apoi le întoarcem cu o paletă și le rumenim frumos și pe a doua parte. Le scoatem pe platoul tapetat cu prosoape de hârtie absorbante.

Sunt tare gustoase, chiar merită preparate!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: