Turte la tigaie din aluat nedospit

de Maria Udrea
6096 vizualizări
Turte la tigaie din aluat nedospit, pe un suport de lemn

Atunci când poftim la pâine caldă, dar nu avem timp sau răbdare să se dospească aluatul, preparăm această rețetă de turte la tigaie din aluat nedospit. Se prepară rapid, au un gust deosebit și o textură densă și pufoasă. Sunt perfecte, mai ales la mic dejun, tartinate cu unt și miere.

Mai găsiți pe blog și rețeta de turte la tigaie din aluat simplu de pâine. Aceasta este rețeta veche, cu amintiri din copilărie. Rețeta de turte pe care o prepara mama sau bunica, pe plita sobei.

Dar dacă doriți o rețetă mai specială de turte la tigaie, vă recomand rețeta de paratha sau pâine plată foietată preparată la tigaie. Sunt chiar deosebite aceste turte, aluatul este unul foietat, preparat cu unt.

Cât despre aluatul nedospit, cu bicarbonat, mai găsiți pe blog o rețetă de pâine cu bicarbonat. Această pâine are mare succes de câte ori o pregătesc. Însă timpul de preparare este mai îndelungat.

Rețeta de turte la tigaie din aluat nedospit

Rețeta de față am prezentat-o anterior și pe bucătăraș.ro, site-ul nostru de suflet. Pe lângă bicarbonatul de sodiu adăugat ca agent de creștere, aluatul este preparat cu iaurt. Iaurtul îl face mai special, mai dens și mai pufos. Dacă dețineți un aparat de sandvișuri, panini maker, puteți prepara turtele și la el. Noi le preparăm de multe ori și la tigaie, dar și la panini maker, economisind astfel, timp.

Găsiți pe blog mai multe rețete preparate la panini maker. Sunt rețete de aluaturi, de plăcinte, clătite sau omlete, foarte interesante. Chiar și budincă aperitiv se poate prepara la acest aparat. Tastați cuvintele ”panini maker” în caseta de căutare de pe blog și veți descoperi rețetele.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Turte la tigaie din aluat nedospit, pe un suport de lemn

Turte la tigaie din aluat nedospit

Atunci când poftim la pâine caldă, dar nu avem timp sau răbdare să se dospească… Pâine și aluaturi de casă Turte la tigaie din aluat nedospit European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr făină albă, tip 650
  • 400 gr iaurt cu 3,5 % grăsime
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

MOD DE PREPARARE

Începem prin a cerne făina într-un vas și o amestecăm cu sarea, apoi creăm o adâncitură la mijlocul ei.

Amestecăm iaurtul cu bicarbonatul de sodiu și punem amestecul în adâncitura din făină. Când bicarbonatul de sodiu se activează și se creează multe bule de aer la suprafața iaurtului, începem să formăm aluatul, amestecând făina cu compoziția de la mijloc.

Frământăm un aluat ușor ferm și nelipicios. Îl împărțim în 6 bucăți pe care le modelăm  în forme sferice.

Se pune tigaia la încins, la foc mediu, fără a fi unsă cu ulei sau altă grăsime. Întindem, pe rând, bucățile de aluat pe masa presărată cu făină, în foi circulare de 3-5 mm grosime.

Coacem, pe rând, turtele din aluat nedospit, în tigaia încinsă, acoperite cu capac și întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. În aproximativ un minut, este gata turta din aluat cu bicarbonat.

Sunt foarte gustoase, foarte rapid și ușor de preparat, vă recomand, cu drag, rețeta.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.