Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval

de Maria Udrea
753 vizualizări
Două jumătăți de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, în vas oval, alb

Pentru că ardeii umpluți sunt printre mâncărurile noastre preferate și îi preparăm destul de des, de data aceasta am preparat o rețetă de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval. Foarte buni au ieșit, au zis ai casei că așa îi preferă de acum înainte.

Adevărul este că adaosul de cașcaval schimbă în bine și gustul și aspectul rețetei. Foarte mult ne place și rețeta de ciuperci umplute și gratinate la cuptor. De fapt, toate mâncărurile gratinate ne plac în nod deosebit: musaca, lasagna, pizza, etc.

Găsiți pe blog și o rețetă de ardei umpluți în varianta de post – Ardei umpluți cu orez și prune deshidratate. Și în varianta de post sunt gustoși, chiar și fără prune,  umpluți cu multe legume și orez.

O altă rețetă pe care o preparăm destul de des este rețeta de cartofi umpluți cu carne tocată, în sos de roșii. Bine, aș mai putea aminti, din aceeași categorie și de rețeta de dovlecei umpluți.

Ce conține rețeta de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval

Rețeta de față se prepară în modul clasic, însă nu fierbem ardeii în sos până la final. Ardeii sunt umpluți cu amestec de carne tocată, legume și orez. Se fierb în sos de roșii, ca la rețeta clasică, dar spre final, se scot ardeii, se taie în jumătăți și se așază într-o tavă. Se adaugă și din sosul de roșii și se acoperă ardeii cu cașcaval răzuit. Știu că sunt anumite tipuri de cașcaval care sunt speciale pentru gratinare, dar merge de minune și cașcavalul clasic sau mozzarella. Eu folosesc, în general, cașcavalurile afumate. Sunt mai tari și se răzuiesc mai bine, dar sunt și mai gustoase.

Găsiți pe blog mai multe rețete de preparate gratinate la cuptor, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval.

Două jumătăți de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, în vas oval, alb

Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval

Pentru că ardeii umpluți sunt printre mâncărurile noastre preferate și îi preparăm destul de des,… Carne tocată Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 8 buc. ardei gras, galben și portocaliu
  • Pentru umplut:
  • 400 gr carne de porc, proaspăt tocată
  • 150 gr carne de porc afumată
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 80 gr orez
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper cu usturoi
  • 1/4 linguriță de ghimbir, pulbere
  • cimbru și busuioc( uscate)
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru sos:
  • 450 gr sos de roșii concentrat
  • apă
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru gratinat:
  • 200 gr cașcaval afumat
  • pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE

Începem cu umplutura pentru ardei care necesită preparare și răcire.
Curățăm și tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de țelină. Le punem la călit în uleiul încins, amestecându-le pentru a nu se arde. Când acestea își schimbă culoarea și se pătrund ușor, adăugăm carnea tocată. Amestecăm intens ingredientele din tigaie, pentru a se desface bine carnea și a se pătrunde uniform. Adăugăm condimentele enumerate în listă și lăsăm amestecul de ingrediente să se prepare până când carnea este bine pătrunsă. La final, adăugăm orezul clătit cu apă rece, amestecăm pentru omogenizare și stingem focul. Lăsăm compoziția pentru umplutura ardeilor la răcit.

Când amestecul de ingrediente s-a răcit, adăugăm pătrunjelul verde, tocat și două ouă.

Pregătim ardeii și sosul de roșii.

Tăiem capacul cu cotor de la ardei, le răzuim interiorul de semințe și nervuri și îi clătim cu apă rece. Apoi îi umplem cu compoziția de mai sus. Punem sucul de roșii într-o cratiță, așezăm ardeii și completăm cu apă, atât cât să fie ardeii ușor acoperiți. Adăugăm o crenguță de cimbru, două foi de dafin și punem cratița la foc mediu. Fierbem ardeii umpluți în sosul de roșii până când încep să se pătrundă ușor.

Scoatem ardeii cu o spumieră, îi tăiem în jumătăți și îi așezăm într-un vas termorezistent. Adăugăm și din sosul în care au fiert, dar să nu depășească suprafața ardeilor. Răzuim cașcavalul deasupra jumătăților de ardei, presărăm și pătrunjel tocat și punem vasul la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 minute.

Eu am gratinat ardeii pe rând, înainte de a-i servi, în funcție de porțiile de la masă.

Sunt absolut delicioși în această variantă.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

cozia 6 noiembrie 2021 - 10:55

Am trecut pe la Claudia – bucate,vorbe si arome, care m a trimis la tine, adica, fataa, intai mancare si pe urma desert, deci intai ardeii gratinati si pe urma mini tarte cu gem de gutui şi cremă de brânză si punct.Masa i gata! Sa fiti iubite!

Răspuns
Maria Udrea 6 noiembrie 2021 - 17:59

Te puuup! Mă bucur că te inspiră rețetele noastre! Mulțumim de vizite!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: