Ruladă de pui în bacon afumat

de Maria Udrea
5491 vizualizări
Ruladă de pui în bacon afumat, porționată pe un platou de lemn, alături de tava cu ruladă întreagă

Pentru că pieptul de pui este preferatul familiei dintre sortimentele de carne, am preparat pentru un weekend în familie o rețetă de ruladă de pui în bacon afumat.

Foarte fragedă și gustoasă a ieșit. A mers de minune cu o garnitură de cartofi natur – vedeți aici rețeta clasică de cartofi natur.

Pieptul de pui nu este foarte gustos preparat simplu, însă umplut cu diverse ingrediente este chiar delicios. Iar crusta de bacon afumat i-a desăvârșit gustul.

Mai găsiți pe blog câteva rețete de piept de pui umplut dintre care aș aminti aici:

Rețeta de piept de pui umplut cu brânză și spanac

Rețeta de pui Kievskaia

Iar preferata familiei dintre rețetele cu piept de pui este rețeta de cordon bleu. Este rețeta cea mai des preparată, de care ai mei nu se satură niciodată.

Ne place pieptul de pui pentru că îl putem prepara în diferite moduri, de la friptură simplă, la șnițele și diferitele combinații de umpluturi.

Ce este interesant la rețeta de ruladă de pui în bacon afumat

În rețeta de față pieptul de pui este umplut cu verdeață și usturoi. Usturoiul este pisat cu sare și frecat cu puțin ulei, ca la rețeta de mujdei. Apoi am adăugat pătrunjel verde tocat, puțină pudră de ghimbir și boia de ardei dulce.  Rulat cu această umplutură la interior și învelit în bacon afumat a ieșit neașteptat de gustos pieptul de pui.

Dar mai găsiți pe blog astfel de rețete cu piept de pui, dar și cu alte tipuri de carne.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de ruladă de pui în bacon afumat.

Ruladă de pui în bacon afumat, porționată pe un platou de lemn, alături de tava cu ruladă întreagă

Ruladă de pui în bacon afumat

Pentru că pieptul de pui este preferatul familiei dintre sortimentele de carne, am preparat pentru… Pui Ruladă de pui în bacon afumat European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru două rulade a câte șase porții:
  • pieptul de la un pui
  • sare și piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 1/4 linguriță cu pudră de ghimbir
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 450 gr bacon afumat, feliat subțire

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim pieptul de pui pe care îl feliem, nu foarte subțire și îl aplatizăm ușor cu ciocanul de șnițele. Nu batem bucățile de carne, pentru a nu le strivi, doar le apăsăm ușor cu ciocanul de șnițele. Apoi presărăm sare și piper peste bucățile de carne și le lăsăm la odihnit până când pregătim umplutura.

Pentru umplutură curățăm usturoiul și îl pisăm cu sare, apoi îl amestecăm cu puțin ulei. Putem pune unt moale în loc de ulei. Adăugăm condimentele și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Mergeau și câteva frunze de busuioc.

Așezăm pe blatul de lucru feliile din piept de pui, una lângă alta și ușor petrecute. Formăm două pachete pe care le ungem cu umplutura de mai sus, apoi le rulăm.

Așezăm și feliile de bacon pe care le împletim pentru un aspect mai plăcut. Peste feliile de bacon așezăm pieptul de pui umplut și îl învelim frumos în bacon.

Luăm o formă de copt pe care o ungem cu ulei și picurăm puțină apă. Așezăm în ea ruladele de pui în bacon afumat și o acoperim, mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu, sau de staniol.

Punem vasul cu carnea la cuptor la 175 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute. În ultimele 10-15 minute înlăturăm hârtia și folia și lăsăm ruladele să se rumenească frumos.

Sunt tare gustoase, crocante la exterior și fragede și suculente la interior.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.