Cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață

de Maria Udrea
787 vizualizări
Cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață pe un platou rustic, alături de un bol cu murături

Cu ceva timp în urmă, în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani s-a gătit o rețetă de cartofi striviți la cuptor și tare interesantă mi s-a părut. Nu am stat pe gânduri și am preparat și eu această rețetă de cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață și tare mult ne-a plăcut. Merg serviți calzi, cu murături, sau cu o lingură de smântână deasupra, la masa de prânz.

Garniturile pe bază de cartofi sunt cele mai des preparate la noi în bucătărie. Le savurăm fie alături de diferite fripturi, fie cu salate proaspete, murături, sau sosuri.

Una dintre cele mai apreciate rețete cu cartofi de pe blog este rețeta de cartofi crocanți în crustă de mălai. Crusta de mălai este chiar delicioasă.

Și tot din aceeași categorie de rețete vă mai recomand de pe blog și rețeta de cartofi în crustă de muștar. Aceasta este o rețetă care merge de minune preparată în perioadele de post.

Ce ingrediente conține rețeta de cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață

Pentru rețeta de față, pe lângă cartofi, brânzeturi și verdeață mai folosim unt și usturoi, precum și câteva condimente. Eu am optat pentru puțin rozmarin și busuioc, uscate, dar și pentru boia de ardei afumată. Ca și brânzeturi am folosit un amestec de mozzarella, parmezan și cașcaval afumat.

Cartofii striviți sunt delicioși și cu un sos de roșii aromat, sau un sos de iaurt cu usturoi și castraveți.

Dacă sunteți în căutare de rețete simple și gustoase cu cartofi, găsiți pe blog o colecție interesantă din această categorie.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață.

Cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață pe un platou rustic, alături de un bol cu murături

Cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață

Cu ceva timp în urmă, în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani s-a… Vegetariene Cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață European Printează
Porții: 11 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 lingură de sare grunjoasă
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 căpățână de usturoi
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • piper
  • boia de ardei afumată
  • rozmarin și busuioc, uscate

MOD DE PREPARARE

Începem prin a spăla bine cartofii și a-i pune la fiert în apă cu puțină sare. Îi lăsăm să fiarbă până când sunt bine pătrunși.  Apoi îi scurgem și îi lăsăm să se tempereze, 5-6 minute.  Ungem cartofii cât sunt calzi cu puțin unt pe toate părțile și îi așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt. Îi strivim ușor cu podul palmei, presarăm sare grunjoasă și condimente peste ei, dar și câte un cub mic de unt.

Punem printre cartofi și câțiva căței de usturoi necurățați, dar striviți și presărăm amestecul de brânzeturi și verdeață peste ei.  Dăm tava cu cartofi striviți cu brânzeturi și verdeață la cuptor, la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Cartofii se vor gratina frumos la exterior și vor deveni moi și cremoși la interior.

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: