Pachețele de iarnă cu sosuri picante

de Maria Udrea
602 vizualizări
Pachețele de iarnă cu sosuri picante pe un platou alb, rotund

Pentru că ne plac mult preparatele cu carne tocată în diferite aluaturi, de data aceasta am preparat o rețetă de pachețele de iarnă cu sosuri picante.

Am salvat ideea acestor pachețele cu ceva timp în urmă, de pe blogul Rețetefeldefel.ro și iată că le-a venit rândul. Mai am pe blog o rețetă veche, asemănătoare, dar cu clătite – Clătite aperitiv cu bacon și ciuperci.

Si pentru că am amintit la început că ne plac preparatele cu carne tocată în diferite aluaturi, vă recomand de pe blog și rețeta de plăcintă învârtită cu carne și legume.

A fost preparată după sărbători, din resturile de fripturi, cârnați și chiftele, rămase de la mesele festive. Foarte apreciată a fost!

O altă rețetă de plăcintă sărată, foarte apreciată a fost și rețeta de plăcinte cu ciuperci și cașcaval.

Sunt de mare efect astfel de preparate, ai mei le adoră. Ne ocupăm de prepararea lor în weekend, când ne strângem cu toții acasă.

Ce conține rețeta de pachețele de iarnă cu sosuri picante

Pentru rețeta de față am folosit foi de plăcintă pe care le-am umplut cu carne tocată și legume. Împachetate ca pe sarmale, trecute prin ouă bătute, apoi prin pesmet și parmezan și rumenite în ulei, la foc iute. Au ieșit delicioase și crocante.

Pentru servit am preparat un sos de iaurt cu usturoi și castraveți acri, dar și un sos de roșii cu dulceață de ardei iuți.

Se numesc pachețele de iarnă pentru că sunt foarte consistente și conțin carne de porc. Abia aștept să le prepar și pe cele de primăvară cu multă verdeață. Le voi prepara cu multă ceapă verde, usturoi verde și spanac, dar și cu brânzeturi.

Găsiți pe blog și diverse rețete de aperitive cu spanac și brânzeturi, de la clătite, la plăcinte și rulade.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pachețele de iarnă cu sosuri picante.

Pachețele de iarnă cu sosuri picante pe un platou alb, rotund

Pachețele de iarnă cu sosuri picante

Pentru că ne plac mult preparatele cu carne tocată în diferite aluaturi, de data aceasta… Carne tocată Pachețele de iarnă cu sosuri picante European Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 25 gr unt topit
  • Pentru umplut:
  • 500 gr carne de porc, tocată
  • 250 gr ciuperci din conservă
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 2 ardei capia, copți
  • sare și piper, după gust
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei afumată
  • 1/4 linguriță cu cimbru uscat
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 2 ouă
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru crustă:
  • 3 ouă
  • 1 linguriță de făină
  • sare și piper
  • 200 gr pesmet
  • 100 gr parmezan răzuit
  • 250 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru servit:
  • sos tzatziki
  • sos de roșii aromat + dulceață de ardei iuți

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea umpluturii care necesită un timp de preparare a ingredientelor și alt timp de răcire. Iar în acest timp lăsăm la decongelat și foile de plăcintă.

Punem o tigaie adâncă cu uleiul la încins și adăugăm ceapa tocată, usturoiul tocat și morcovul răzuit. Le amestecăm ușor pentru a se pătrunde uniform, apoi adăugăm carnea tocată și ciupercile. Amestecăm continuu pentru a se separa bine granulele de carne și a se rumeni uniform. Adăugăm apoi sarea și condimentele și lăsăm amestecul de ingrediente să se prepare la foc mic aproximativ 20 de minute. La final, adăugăm ardeii copți, tocați mărunt și stingem focul. Lăsăm compoziția să se răcească, apoi adăugăm verdeața tocată și cele două ouă.

Cum asamblăm și preparăm pachețelele de iarnă

Separăm foile de plăcintă în grupuri de câte trei. Eu am avut 15 foi în pachet, deci al format 5 grupuri. Cu o pensulă de patiserie ungem foile între ele cu puțin unt topit.  Decupăm fiecare grup de foi în patru părți. Așezăm pe fiecare parte câte 2 linguri din compoziția pentru umplut. Apoi le împachetăm ca pe un plic, sau ca sarmalele.

Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm și o linguriță mai cu vârf de făină. În alt bol amestecăm pesmetul cu parmezanul răzuit.

Punem tigaia cu uleiul la încins, la foc mediu spre mare. Trecem pachețelele de iarnă prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet și parmezan. Le scufundăm în uleiul încins și le rumenim frumos pe toate părțile. Le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante.

Dacă ne rămâne compoziție de ouă și de pesmet cu parmezan, le amestecăm și preparăm omletă, sau mici gogoșele. Eu am mai adăugat un ou și am preparat 4 gogoșele.

Cum preparăm sosurile picante pentru servit pachețelele de iarnă

Pentru sosul de roșii cu dulceața de ardei amestecăm cele două ingrediente și atât. Eu prepar toamna un sos de roșii aromat pe care îl folosesc la paste și diferite sosuri.

Pentru sosul de iaurt cu usturoi, preparăm mai întâi un mujdei din 5-6 căței de usturoi cu sare, piper și ulei de măsline. Apoi adăugăm un pahar de iaurt, puțin mărar verde și castraveciori proaspeți, sau acri, tocați mărunt.

Sunt delicioase pachețelele de iarnă servite cu ambele sosuri.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: