Plăcinte cu ciuperci și cașcaval

de Maria Udrea
6148 vizualizări
Porții de plăcinte cu ciuperci și cașcaval pe o farfurie albă, alături de un platou cu două plăcinte secționate

Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru pauza de masă de la serviciu, sunt chiar ideale aceste plăcinte cu ciuperci și cașcaval.  Se prepară ușor și nu necesită nici ingrediente foarte multe. Sunt delicioase ușor calde, dar la fel de bine merg și reci.

Asemănătoare cu această rețetă mai găsiți pe blog și rețeta de plăcintă împletită cu carne și legume. Este o plăcintă cu o umplutură bogată, plină de culoare și savoare.

Tot din aceeași categorie, vă mai recomand de pe blog și rețeta de coroniță din carne tocată în aluat foietaj. Special preparată pentru masa de Crăciun, a fost un deliciu garantat.

Noi adorăm astfel de plăcinte sărate și le pregătim, în special, pentru răsfățul din weekend. Când avem mai mult timp la dispoziție, preparăm și aluatul foietaj în casă – Vedeți aici rețeta. Dar merg la fel de bine preparate și cu un aluat fraged, mai simplu și mai rapid de preparat. Și dacă le doriți mai crocante, puteți folosi chiar foi pentru plăcintă.

Ce conține rețeta de plăcinte cu ciuperci și cașcaval

Pentru aceste plăcinte am folosit aluat foietaj din comerț. Mereu am în congelator câte 1-2 pachete cu aluat foietaj pentru a-l avea la îndemână.  Pentru umplutură, am folosit puțin piept de pui și ciuperci conservate, pe care le-am tras la tigaie cu usturoi și ceapă.  Am adăugat, după răcire, cașcaval afumat și puțină mozzarella. Nu a lipsit nici verdeața, pătrunjel verde și busuioc, pentru un plus de aromă și culoare. Iar pentru un gust dulce-picant, am adăugat și puțină dulceață de ardei iuți. Pentru consistența umpluturii, am completat cu două ouă.

Mai găsiți multe astfel de rețete de plăcinte sărate pe blog, cu umpluturi diferite,  de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte cu ciuperci și cașcaval.

Porții de plăcinte cu ciuperci și cașcaval pe o farfurie albă, alături de un platou cu două plăcinte secționate

Plăcinte cu ciuperci și cașcaval

Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru pauza de masă de la serviciu, sunt chiar… Aperitive Plăcinte cu ciuperci și cașcaval European Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foietaj
  • 250 gr piept de pui
  • 850 gr ciuperci din conservă
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • puțin cimbru uscat
  • 2 lingurițe cu dulceață de ardei iuți
  • 150 gr cașcaval afumat
  • 50 gr mozzarella
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 1 ou + 1 albuș, pentru umplutură
  • 1 gălbenuș +1/4 linguriță de lapte, pentru uns
  • semințe de susan și de mac, pentru decor

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim ingredientele pentru umplutură.

Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt și le punem la călit într-o tigaie cu puțin ulei. Nu le lăsăm decât până când își schimbă ușor culoarea. Adăugăm pieptul de pui tăiat în cuburi mici și îl amestecăm cu ceapa și usturoiul, până când își schimbă și acesta culoarea. Apoi adăugăm ciupercile bine scurse și tocate mai mărunt. Adăugăm sare și piper și amestecăm ingredientele din tigaie pentru 4-5 minute, la foc mediu, apoi le lăsăm la răcit.

Lăsăm și aluatul foietaj la decongelat.

Când avem ingredientele răcite și aluatul bun de întins, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Peste ingredientele din tigaie adăugăm cașcavalul și mozzarella răzuite, verdeața tocată, ouăle și dulceața de ardei iute.

Omogenizăm bine compoziția și o împărțim în două. Umplem cele două foi de aluat cu cele două părți de compoziție, modelând aluatul după propria imaginație. Eu am optat pentru a împleti aluatul uneia dintre plăcinte, iar la cealaltă l-am crestat cu un decupator zimțat.

Așezăm plăcintele în tava unsă cu unt/ulei, sau tapetată cu hârtie de copt. Eu am uns tava cu unt pentru că am vrut să testez dacă lipește, fiind o tavă nouă, de la Chilipirul zilei.ro. Nu s-au lipit, deci tava a trecut cu brio testul.

Ungem plăcintele cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte și presărăm peste ele semințe de susan și de mac. Coacem plăcintele pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până când sunt bine rumenite la suprafață.

Le lăsăm să se tempereze înainte de a le secționa, pentru a nu ne da senzația de necoapte, de la cașcavalul din interior.

Sunt delicioase servite simple, cu o salată, sau cu diferite sosuri.

Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.