Baghete umplute cu șuncă și mozzarella

de Maria Udrea
3429 vizualizări
Cinci baghete umplute cu șuncă și mozzarella, una secționată

Pentru că deseori prepar rețete de pâine și alte aluaturi de casă, de data aceasta am preparat o rețetă de baghete umplute cu șuncă și mozzarella. Sunt minunate, mai ales servite ușor calde cu o cană de lapte, iaurt sau ceai. Dar sunt perfecte și reci, luate la pachet pentru pauza de masă de la birou. Mai punem în pachet câteva legume proaspete, sau o salată și gata-i gustarea. Noi le-am mai servit și cu o supă cremă de mazăre. Le-am feliat și le-am mai rumenit la panini maker pentru a deveni crocante.

Ador să prepar baghete, mai ales că am și câteva forme speciale pentru coacerea acestora. V-am mai prezentat anterior o rețetă de baghete de pâine din aluat simplu. Atât de mult le-au adorat ai mei încât am repetat rețeta de câteva ori.

De data aceasta m-am gândit să le fac umplute. Mi-a plăcut mult rețeta de rulouri cu șuncă presată de pe site-ul ”Rețetefeldefel.ro”. Bine, eu am preparat altă rețetă de aluat, am adăugat și mozzarella și le-am preparat sub formă de baghete.

Cum se prepară rețeta de baghete umplute cu șuncă și mozzarella

Pentru aluatul acestor baghete am recurs tot la rețeta de batoane cu miere și mac. Este rețeta de aluat care mi-a plăcut în mod deosebit. Aluatul iese foarte pufos, atât datorită proporției ingredientelor folosite cât și metodei de modelare a aluatului.

Șunca adăugată în interior trebuie să fie feliată subțire, iar mozzarella poate fi răzuită, sau tăiată în fâșii lungi. Eu am adăugat-o răzuită.

O altă rețetă de pâine de pe blog, foarte apreciată, este rețeta de pâine cu mozzarella, roșii deshidratate și susan. V-o recomand cu mare încredere pentru că o să vă placă, cu siguranță.

Dacă și voi adorați aluaturile preparate în casă, găsiți pe blog o colecție de rețete de pâine și aluaturi de casă.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de baghete umplute cu șuncă și mozzarella.

Cinci baghete umplute cu șuncă și mozzarella, una secționată

Baghete umplute cu șuncă și mozzarella

Pentru că deseori prepar rețete de pâine și alte aluaturi de casă, de data aceasta… Pâine și aluaturi de casă Baghete umplute cu șuncă și mozzarella European Printează
Porții: 5 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 750 gr făină
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță cu zahăr
  • 100 ml ulei
  • 275 ml apă caldă
  • 1/2 linguriță cu sare
  • Pentru umplutură:
  • 400 gr șuncă feliată
  • 200 gr mozzarella răzuită

MOD DE PREPARARE

Pregătim aluatul pentru baghetele umplute.

Cernem făina direct în bolul mixerului, iar la mijlocul ei adăugăm drojdia și zahărul.  Pe margini presărăm sarea, așa încât să nu intre în contact direct cu drojdia.

Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie și zahăr, amestecând încet, la treapta inferioară a mixerului. După ce drojdia este bine amestecată cu zahărul și făina de la mijloc, mărim viteza mixerului.  Amestecăm ingredientele turnând alternativ apa caldă și uleiul cald și acesta. Oprim 15-20 ml de ulei pentru finalul de frământare a aluatului.

Frământăm aluatul cu mixerul pentru aproximativ 10 minute. Apoi, presărăm puțină făină peste el. Îl acoperim cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm la dospit timp de o oră.

Apoi, ne ungem mâinile cu ulei și scoatem aluatul din bol. Îl frământăm puțin pe masa de lucru unsă cu puțin ulei și îl împărțim în cinci părți egale.

Modelăm fiecare parte de aluat în formă sferică. Mai lăsăm sferele de aluat pe masa de lucru, să se dezvolte 10-15 minute, acoperite cu ștergar.

Întindem fiecare bucată de aluat, folosind sucitorul, în câte o foaie subțire, de lungimea formei de copt. Așezăm câte două felii de șuncă peste foaie și presărăm mozzarella răzuită deasupra. Rulăm foile de aluat cu ingredientele în interior. Le rulăm pe lungime și așezăm rulourile în formele de copt presărate cu făină.

Acoperim minunatele baghete umplute cu șuncă și mozzarella cu un ștergar. Le mai lăsăm la dospit 30-40 de minute, sau până când își dublează volumul.

Încălzim cuptorul la 200 de grade Celsius  și coacem baghetele umplute pentru 25 de minute. Înainte de a introduce baghetele în cuptor le secționăm din loc în loc și presărăm puțină făină peste ele.

După coacere, le lăsăm să se tempereze ușor apoi le putem secționa.

Sunt delicioase, chiar merită preparate!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.