Ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe

de Maria Udrea
2102 vizualizări
Ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe

Nu există vară să nu preparăm această delicioasă rețetă de ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe. Ne place foarte mult gustul bulionului de corcodușe în ciorbe, mai ales proaspăt preparat. În zona de sud a țării acesta predomină la acrirea ciorbelor.

Vedeți aici cum se prepară rețeta pentru bulion de corcodușe.

Foarte bune ies și ciorbele de verdețuri acrite cu bulion de corcodușe, mai ales ciorba de lobodă.  Vedeți aici și o rețetă de ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe.

Dacă iarna ne plac ciorbele acrite cu zeamă de varză, vara ne plac cele acrite cu bulion de corcodușe. Dar mai obișnuim să acrim ciorbele și cu struguri verzi, după ce trece sezonul corcodușelor. Chiar și cu caise verzi merg acrite, numai că de caise nu prea ne îndurăm să le sacrificăm pentru ciorbe.

V-am mai prezentat anterior o rețetă de ciorbă din dovlecel acrită cu corcodușe. Dar v-am prezentat și o rețetă de ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe. Tare gustoasă a fost și aceasta!

Cum se prepară rețeta de ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe

Rețeta de față se prepară simplu și rapid. În timp ce punem legumele la fiert, ca la orice rețetă clasică de ciorbă, preparăm și bulionul de corcodușe. Acesta se adaugă spre finalul de fierbere al ciorbei. Smântâna o adăugăm în timpul servirii, dacă preferăm ciorba ușor fierbinte. Dacă dorim să servim ciorba rece, de la frigider, vom adăuga smântâna în ciorbă, înainte de stingerea focului.

Ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe

 

O altă rețetă de ciorbă foarte apreciată de pe blog este rețeta de ciorbă de dovlecei dreasă cu iaurt. Este preferata familiei.

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete de ciorbă în secțiunea Supe/Ciorbe.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe.

Ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe

Ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • 2 dovlecei medii, de grădină
 • 2 cepe
 • 1 morcov
 • 1 ardei gras, roșu
 • 2 linguri ulei de floarea soarelui
 • 4 litri de apă
 • mărar, pătrunjel și leuștean
 • sare, după gust
 • Pentru bulionul de corcodușe:
 • 200 gr corcodușe verzi
 • 500 ml apă
 • 1 linguriță de sare

MOD DE PREPARARE

Punem o oală cu 3 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă adăugăm uleiul și o linguriță de sare.

Curățăm ceapa și morcovul și le tocăm în cuburi. Le adăugăm în apa care fierbe. Le lăsăm să fiarbă până când sunt bine pătrunse. Apoi adăugăm dovleceii curățați și tocați în cuburi mai mari.

Ceapă și morcov la fiert pentru ciorbă Pasul de adăugare a dolvleceiulor în vasul cu ciorbă

Pregătim bulionul de corcodușe pentru acrit ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe.

Spălăm corcodușele cu apă rece și le punem la fiert în 500 ml de apă.  Adăugăm și o linguriță de sare. Aceasta le va ajuta să se pătrundă mai rapid, dar le va accentua și gustul. Lăsăm corcodușele să fiarbă până se desfac sâmburii. Apoi le trecem printr-o sită deasă și eliminăm astfel sâmburii, dar și pielițele. Le transformăm într-un piure frumos colorat, împreună cu apa în care au fiert.

Colaj de poze cu pașii de preparate bulion de corcodușe

Adăugăm bulionul de corcodușe în ciorba de dovlecei, când dovleceii sunt pătrunși. Adăugăm și ardeiul tocat mărunt și mai lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 10-12 minute. În ultimele 5 minute de fierbere adăugăm câteva fire de mărar și câteva de leuștean tocate mărunt. Iar după stingerea focului adăugăm și câteva fire de pătrunjel tocate mărunt.

Oală cu ciorbă din dovlecei

Servim delicioasa ciorbă de dovlecei cu smântână. Este delicioasă atât fierbinte cât mai ales rece, de la frigider.

Porție de ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe Porție de ciorbă de dovlecei cu smântână și corcodușe în bol rustic, alături de un bol cu smântână și un set de solnițe

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.