Castraveți murați felii

de Maria Udrea
3998 vizualizări
Patru borcane cu castraveți murați felii, alături de legume

Castraveții murați nu ne lipsesc niciodată din cămară pentru că îi folosim la foarte multe rețete de salate. Pe lângă rețeta clasică pe care o prepar an de an, îi mai includ și în rețetele de salată de murături, cum este și rețeta de castraveți murați felii, cu ceapă și morcovi.

Ne plac salatele de murături pentru că legumele sunt gata feliate. Doar desfacem borcanul și transferăm conținutul în salatieră.

Vedeți aici și: Rețeta de salată asortată de legume și fructe! Foarte bine se combină legumele cu fructele feliate, în saramură cu oțet.

Mai găsiți pe blog și rețeta de murături asortate, tot cu legume combinate cu fructe. Fructele murate sunt de senzație, dar și legumele capătă gust și aromă deosebită de la fructe. Iar culoarea saramurii este minunată.

Nu lipsește de pe blog nici rețeta de castraveciori bulgărești. Aceasta este preferata mea. Chiar dacă pun și câteva borcane de castraveți în saramură, în special vara, tot cei bulgărești îmi plac în mod deosebit.

Cum se prepară rețeta de castraveți murați felii

Pentru rețeta de față, pe lângă castraveți am adăugat și câțiva morcovi, ceapă roșie și galbenă, dar și usturoi. S-au combinat perfect toate și au colorat frumos borcanele cu murături. Prepar castraveții feliați atunci când aceștia au forme și mărimi diferite și nu se așază bine în borcane. Mai ales atunci când îi iau din grădina mamei. Soluția lichidă o prepar asemănător cu cea de la castraveciorii bulgărești, dar cu mai puțin oțet.

Patru borcane cu castraveți murați, unul răsturnat, alături de legume

Găsiți pe blog mai multe rețete de murături și simple și asortate, de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea Conserve/Murături.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de castraveți murați felii.

Patru borcane cu castraveți murați felii, alături de legume

Castraveți murați felii

Castraveții murați nu ne lipsesc niciodată din cămară pentru că îi folosim la foarte multe… Muraturi Castraveți murați felii European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru 4 borcane de 720 ml:
  • 3 kg castraveți de grădină
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 1 ceapă galbenă, mare
  • 8 căței de usturoi
  • 4 lujeri de mărar cu flori
  • Pentru soluția lichidă:
  • 1 litru de apă
  • 250 ml oțet
  • 2  lingură cu sare pentru murături, neiodată
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 plic cu condimente pentru murături

 

MOD DE PREPARARE

Rețeta se prepară foarte simplu, doar necesită mai mult timp pentru felierea legumelor.

Spălăm bine castraveții, le îndepărtăm capetele și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime.

Curățăm morcovii, îi clătim cu apă rece și îi feliem în rondele tot de 3-4 mm grosime. Curățăm și ceapa și o tăiem și pe aceasta în felii rotunde. De asemeni, curățăm usturoiul și feliem fiecare cățel de usturoi în jumătăți.

Spălăm și sterilizăm borcanele și așezăm în ele legumele feliate, precum și lujerii de mărar cu flori, rupți în bucăți mai mici. Așezăm borcanele într-o tavă metalică.

Punem apa într-o cratiță, pe foc, adăugăm oțetul, sarea, zahărul și condimentele. Lăsăm soluția să fiarbă pentru 3-4 clocote, apoi stingem focul.

Turnăm soluția lichidă fierbinte peste ingredientele din borcane.

Colaj de poze cu pașii de preparare a castraveților murați felii

Închidem cu capacele din dotare borcanele cu castraveți murați felii și le acoperim cu o pătură. Le lăsăm să se răcească lent pentru a se sigila bine capacele și a se conserva perfect castraveții, morcovii și ceapa.

Borcane cu castraveți murați felii, alături de legume proaspete Patru borcane cu castraveți murați, unul răsturnat, alături de legume

În maxim o săptămână ne putem bucura de gustul murăturilor alături de o friptură sau o mâncare scăzută.

Patru borcane cu castraveți murați feliați, alături de legume proaspete Patru borcane cu castraveți murați, unul răsturnat, alături de legume

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.