Conopidă întreagă la cuptor

de Maria Udrea
2190 vizualizări
Conopidă întreagă la cuptor, într-o tavă rotundă cu hârtie de copt. Un buchețel de conopidă prins în furculiță.

Printre rețetele cu conopidă pe care le-am preparat și ne-au plăcut în mod deosebit, s-a numărat și rețeta de conopidă întreagă la cuptor.

Conopida este o legumă pe care mulți o ocolesc, neștiind probabil, ce conținut bogat în nutrienți are. Nu are ea un gust deosebit, dar preparată cum trebuie și asezonată cu condimentele potrivite, este chiar deosebită. Din conopidă se pot prepara o mulțime de rețete culinare de la ciorbe și supe, la salate, feluri principale și aperitive. Rețetele cu conopidă sunt foarte versatile, mai ales, datorită formei ei. O putem prepara la cuptor, întreagă, ca în rețeta de față, dar o putem prepara și feliată. O mai putem prepara și la tigaie, cu usturoi – vedeți aici rețeta.

Iar una dintre rețetele care ne plac în mod deosebit cu conopidă este rețeta de conopidă pane. Este preferata familiei. Este delicioasă servită cu sos de roșii, sau un mujdei de usturoi.

Cum se prepară rețeta de conopidă întreagă la cuptor

Pentru rețeta de față nu avem de făcut decât să spălăm conopida bine, mai ales prin interior. Apoi o asezonăm cu condimentele preferate, o înfășurăm în hârtie de copt și o dăm la cuptor. Timpul de coacere este până într-o oră, în funcție de cât de mare este conopida.

Iar pentru servit, putem prepara diferite sosuri precum un sos de roșii, un sos de usturoi, sos pesto, etc.

Conopidă întreagă la cuptor, secționată pe jumătate, așezată într-o tavă rotundă cu hârtie de copt, alături de tacâmuri pentru servit și un set cu solnițe

Dacă sunteți în căutare de rețete cu conopidă, găsiți pe blog o întreagă colecție de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”conopidă” în caseta de căutare și le veți descoperi. Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de conopidă întreagă la cuptor.

Conopidă întreagă la cuptor, într-o tavă rotundă cu hârtie de copt. Un buchețel de conopidă prins în furculiță.

Conopidă întreagă la cuptor

Printre rețetele cu conopidă pe care le-am preparat și ne-au plăcut în mod deosebit, s-a… Mâncăruri de post Conopidă întreagă la cuptor European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 conopidă de mărime medie
  • apă și oțet pentru curățat conopida
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură cu suc de lămâie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță cu pudră de ghimbir
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară
  • puțin busuioc uscat și cimbrișor
  • sare și piper, proaspăt măcinate
  • ketchup dulce-picant
  • frunze de pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE

Mai întâi curățăm conopida de frunze și de cotor și o clătim bine cu apă rece. Apoi, punem apă rece și 2 linguri de oțet într-un vas și adăugăm conopida. O lăsăm în apa cu oțet pentru 10 minute. Prin degajarea acidității oțetului în apă, insectele ascunse prin buchețelele de conopidă vor fi eliminate. Apoi scoatem conopida, o mai clătim cu apă rece și o lăsăm la scurs.

Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătim condimentele. După ce conopida este scursă, o așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt. O stropim cu suc de lămâie și cu ulei și presărăm peste ea, dar și prin interior, condimentele enumerate în listă. Strecurăm printre buchețelele de conopidă și 2-3 căței de usturoi curățați și tăiați și jumătăți.

Strângem hârtia de copt în jurul conopidei și o prindem cu o scobitoare. Apoi punem tava la cuptor și coacem conopida la 200 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Desfacem hârtia și mai lăsăm conopida 10 minute la cuptor să se rumenească mai bine.

Înainte de servire o ungem cu ketchupul preferat și presărăm frunze de pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.

Conopidă întreagă la cuptor, într-o formă de copt rotundă cu hârtie de copt în interior, pe un suport rustic de lemn așezat pe un ștergar cu motive tradiționale, alături de un set de solnițe. Conopidă întreagă la cuptor, într-o tavă rotundă cu hârtie de copt. Un buchețel de conopidă prins în furculiță. Conopidă întreagă la cuptor, secționată pe jumătate, așezată într-o tavă rotundă cu hârtie de copt, alături de tacâmuri pentru servit și un set cu solnițe Conopidă întreagă la cuptor, secționată pe jumătate, așezată într-o tavă rotundă cu hârtie de copt, alături de tacâmuri pentru servit și un set cu solnițe Conopidă întreagă la cuptor, într-o tavă rotundă cu hârtie de copt. Un buchețel de conopidă prins în furculiță. Colaj de poze cu pașii de preparare ai conopidei la cuptor

O servim simplă, sau cu usturoi, cu mai mult ketchup, sau cu un sos de pătrunjel cu usturoi.

Conopidă întreagă la cuptor, într-o formă de copt rotundă cu hârtie de copt în interior, pe un suport rustic de lemn așezat pe un ștergar cu motive tradiționale, alături de un set de solnițe. Conopidă întreagă la cuptor, secționată pe jumătate, așezată într-o tavă rotundă cu hârtie de copt, alături de tacâmuri pentru servit și un set cu solnițeConopidă întreagă la cuptor, într-o tavă rotundă cu hârtie de copt. Un buchețel de conopidă prins în furculiță.Este foarte gustoasă, chiar merită preparată rețeta de conopidă întreagă la cuptor.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.