Supă cremă de conopidă

de Maria Udrea
244 vizualizări
Supă cremă de conopidă în bol, garnisită cu verdeață și crutoane, alături de un bol cu crutoane, și o lingură pe un suport de lemn și un ștergar cu două solnițe

Nu aș fi crezut că îi voi convinge pe ai mei să introducă în alimentația lor conopida de care ani de zile au fugit. Dar anul acesta, tot ce le-am preparat din conopidă le-a plăcut și nu în măsură minimă, ci cu plusuri adăugate la nota maximă. Una dintre aceste rețete este cea de supă cremă de conopidă cu crutoane aromate.

Vedeți aici și rețeta mea de crutoane aromate.

Supele cremă sunt foarte apreciate la noi în familie, indiferent din ce ar fi preparate.  Sunt gustoase, sunt consistente, iar servite cu crutoane sunt chiar mega-delicioase, ca să mă exprim cum zic ei.

Una dintre rețetele des preparată în sezonul rece este rețeta de supă cremă de usturoi. Este una dintre favoritele noastre pentru că noi suntem mari consumatori de usturoi. Dacă nu ați încercat rețeta nu mai ezitați pentru că merită testată. Are aromă de usturoi, dar nu foarte pregnantă cum s-ar crede.

Și o altă rețetă de supă cremă gustoasă și sățioasă din categoria celor de post este cea de supă cremă de linte cu chimen și boia afumată.

Cum se prepară rețeta de supă cremă de conopidă

Pentru rețeta de față nu am folosit foarte multe ingrediente, ponderea fiind a conopidei. Nu lipsesc ceapa și usturoiul, iar un cartof mai mare aduce supei un plus de consistență și cremozitate. Nici smântâna de gătit nu lipsește, dar din cea vegetală, pentru că suntem în post.  Chiar dacă aveți o rețetă proprie pentru o astfel de supă, nu strică să aruncați un ochi și peste rețeta mea. Poate este diferită. Și găsiți pe blog mult mai multe rețete de supă cremă și de post și clasice de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de supă cremă de conopidă.

Supă cremă de conopidă în bol, garnisită cu verdeață și crutoane, alături de un bol cu crutoane, și o lingură pe un suport de lemn și un ștergar cu două solnițe

Supă cremă de conopidă

Nu aș fi crezut că îi voi convinge pe ai mei să introducă în alimentația… Mâncăruri de post Supă cremă de conopidă European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 conopidă de mărime medie
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml de smântână vegetală de gătit
  • sare și piper, după gust
  • pudră de nucșoară, după gust
  • crutoane aromate pentru servit

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi curățăm conopida și o spălăm bine. Apoi curățăm toate celelalte legume și le tocăm.  Punem 2 litri de apă într-o oală, la fiert și adăugăm morcovul, păstârnacul și cartoful.

Ceapa și usturoiul le călim puțin în ulei, presărate cu sare și piper. Apoi le adăugăm peste legumele din oală. Adăugăm și bucățile de conopidă, cu câteva minute mai târziu față de celelalte ingrediente. Conopida fierbe în 12-15 minute, deci nu o adăugăm de la început.

După ce au fiert toate legumele, scurgem supa și le pasăm. Morcovul l-am îndepărtat pentru a nu influența gustul supei, dar nu este o regulă.

Trecem supa cremă prin sită, adăugăm smântână lichidă și îi potrivim textura cu supa lichidă scursă. Mai adăugăm sare și piper după gust și, opțional, nucșoară măcinată. Ai mei adoră gustul și aroma nucșoarei și o folosesc la majoritatea sosurilor albe, dar și la supe cremă.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai supei cremă Crutoane pregătite pentru coacere Crutoane aromate coapte în tavă, pentru supa cremă Supă cremă de conopidă în bol, garnisită cu verdeață și crutoane, alături de un bol cu crutoane, și o lingură pe un suport de lemn și un ștergar cu două solnițe Supă cremă de conopidă în bol, garnisită cu verdeață și crutoane, alături de un bol cu crutoane, și o lingură pe un suport de lemn și un ștergar cu două solnițe

Este delicioasă supa cremă de conopidă servită cu crutoane aromate.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: