Salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză

de Maria Udrea
1722 vizualizări
Salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză în bol de sticlă și în trei coșulețe crocante din pâine

Pentru că ne place mult ceapa roșie marinată și pentru că adorăm salata de ciuperci cu maioneză, le-am combinat și a rezultat o delicioasă salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză. Ar fi ieșit și mai gustoasă dacă foloseam ciuperci proaspete, dar cum nu am avut, am folosit ciuperci conservate în saramură.

Foarte des prepar salată de ciuperci, în diferite moduri. Este una dintre salatele aperitiv îndrăgite de ai mei. Nu lipsește niciodată de pe platourile cu aperitive festive.

Vedeți aici și o rețetă de salată de ciuperci cu piept de pui și țelină. Țelina adăugată aduce salatei un plus de consistență, gust delicios, dar și o aromă mai deosebită.

Iar pentru platourile sărbătorilor de iarnă, adaug în salata de ciuperci și ananas – vedeți aici rețeta. Câteva cuburi de ananas din compot tocate mai mărunt și adăugate în salată, oferă acesteia un gust exotic. Iar aroma este irezistibilă. Încercați rețeta și vă veți convinge.

Iar pentru că tradiția spune să se consume pește în prima zi din an, pentru a fi iuți ca peștele tot anul, atunci prepar o rețetă salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză. Macroul afumat se combină perfect cu toate ingredientele din salată.

Ce ingrediente conține rețeta de salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză

Pe lângă ciupercile din conservă, ceapa roșie marinată și maioneză, salata mai conține și o cantitate mai mică de piept de pui. Salata clasică din ciuperci cu piept de pui conține și castraveciori murați. Eu în rețeta de față i-am înlocuit cu ceapă roșie marinată în oțet. Aceasta a influențat în mod plăcut gustul salatei.

Iar pieptul de pui fiert cu condimente, aduce și el gust delicios salatei, dar și un plus de consistență.

Salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză în bol de sticlă și în trei coșulețe crocante din pâine

Obișnuiesc să pun pentru iarnă și ceapă roșie la borcan, marinată în oțet – vedeți aici rețeta. Chiar dacă o găsim pe piață pe tot parcursul anului, știm cu toții că în sezonul rece prețurile sunt crescute. Așa că îmi asigur de toamna și câteva borcane cu ceapă marinată, pentru că o folosesc în multe salate.

Găsiți pe blog mai multe rețete de preparate în care folosesc ceapa roșie marinată. Le descoperiți tastând în caseta de căutare cuvintele ”ceapă roșie”.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză.

Salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză în bol de sticlă și în trei coșulețe crocante din pâine

Salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • 750 gr ciuperci din conservă
 • Pentru fierberea pieptului de pui:
 • 250 gr piept de pui
 • 500 ml apă
 • 1/4 linguriță de sare
 • 2 foi de dafin
 • 5-6 boabe de piper
 • Pentru marinarea cepei:
 • 2 cepe roșii de mărime medie
 • 1/4 linguriță de sare
 • oțet de vin sau oțet de mere, cât să acopere ceapa tocată.
 • Pentru maioneză:
 • 1 gălbenuș de ou
 • 1 linguriță de muștar clasic
 • 250 ml ulei de floarea soarelui
 • 1 lingură apă minerală
 • sare după gust.

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea cepei care necesită cel puțin 45 de minute de marinare în oțet. În acel interval de timp ne ocupăm de fierberea pieptului de pui, de scurgerea ciupercilor și de prepararea maionezei.

Pregătirea cepei marinate

Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm mărunt. O punem într-un bol și presărăm sare peste ea. O amestecăm ușor cu sarea pentru a se pătrunde uniform. Sarea are rolul de a accentua gustul dulceag al cepei, dar și de a o ajuta să se deshidrateze și să pătrundă aroma oțetului în ea. Opțional, puteți adăuga și un vârf de linguriță cu zahăr. De obicei se adaugă și zahăr pentru a regla aciditatea oțetului. Eu nu am adăugat pentru că am știut că salata va dispărea rapid din bol. Punem zahăr dacă știm că va rezista salata în frigider 3-4 zile.

Turnăm oțet peste ceapa amestecată cu sare, atât cât aceasta să fie acoperită. Apoi punem un capac la bol și lăsăm ceapa să se marineze timp de 45-50 de minute. Din când în când mai agităm bolul pentru ca ceapa să se amestece bine.

Pregătim pieptul de pui pentru salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză

Curățăm pieptul de pui de eventualele tendoane și îl punem la fiert în apă cât să fie și acesta bine acoperit. Nu folosim cantitate mare de piept de pui pentru a nu influența prea mult gustul ciupercilor.

Înlăturăm spuma care se formează în timpul fierberii, apoi adăugăm în supă sarea și condimentele. Fierbem pieptul de pui până când se pătrunde bine la testul cu furculița. Apoi îl lăsăm să se răcească în supă, pentru a nu se usca dacă îl scoatem înainte de a prepara salata.

Preparăm maioneza

Punem gălbenușul cu muștarul în bolul mixerului. Adăugăm și puțină sare. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele turnând câte puțin din ulei. La final adăugăm și apa minerală. Aceasta oferă un plus de cremozitate maionezei, dar diminuează puțin și din gustul de ulei.

Preparăm delicioasa salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză

După ce avem pregătite toate elementele ce compun salata, scurgem bine ciupercile și le tocăm mărunt. Scurgem foarte bine și ceapa marinată. Apoi tocăm pieptul de pui mărunt.

Luăm un bol încăpător și adăugăm toate aceste ingrediente. Le amestecăm, apoi adăugăm treptat din maioneză. Amestecăm bine și gustăm salata. Adăugăm cantitatea de maioneză în funcție de gust.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai salatei din ciuperci cu ceapă roșie

Nouă ne place cu maioneză mai multă, chiar dacă aceasta nu este sănătoasă. Nu mâncăm în fiecare zi maioneză.

Punem salata la rece măcar 30 de minute înainte de a o servi.

Eu am preparat și niște coșulețe crocante din felii de pâine în care am servit salata.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai coșulețelor crocante din pâine

Dar este delicioasă și pe felii de pâine prăjite sau servită în cupe de ardei, de roșii, etc.

Salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză în bol de sticlă și în trei coșulețe crocante din pâine Salată de ciuperci cu ceapă marinată și maioneză în bol de sticlă și în trei coșulețe crocante din pâine

Următoarea rețetă de salată pe care o voi prepara va fi cea de salată din piept de pui cu țelină și măr, de la Rețetapapabun.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.