Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos

de Maria Udrea
453 vizualizări
Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos pe un platou alb cu picior, alături de două vafe inimioară cu cremă

Pentru a întâmpina ziua de 1 Martie și a-mi surprinde familia cu un mărțișor dulce, am preparat o rețetă de tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos. Chiar dacă tortulețul este micuț, este foarte consistent și dintr-o mică porție ne satisfacem pofta de dulce pe deplin.

Blaturile din sfeclă roșie sunt dense și fragede, iar crema de mascarpone cu nucă de cocos este foarte consistentă.

Am preparat anterior o rețetă de vafe red velvet pentru ziua de Dragobete – vedeți aici rețeta. Ne-a plăcut foarte mult și se cerea repetată.

Tot pentru ziua de Dragobete am preparat o rețetă de brioșe red velvet cu cremă de cocos – vedeți aici rețeta. Și aceasta a plăcut maxim și m-am gândit să repet crema pentru acest tortuleț din vafe. Combinația este delicioasă!

Și tot din categoria rețetelor pentru sărbătorile Valentine’s Day, Dragobete și 1 Martie, vă mai recomand de pe blog și rețeta de cupcakes cu vișine si dulceață de trandafiri.

Cum preparăm rețeta de tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos

Pentru tortulețul de azi am apelat din nou la sfecla roșie pentru a obține culoarea optimă. Însă am adăugat și puțin colorant sub formă de pudră. Cel mai bun colorant este cel sub formă de gel, dar mi-a lipsit. Iar intensitatea culorii o mai potrivim și adăugând cacao în blaturi.

Crema pentru acest mini tort am preparat-o cu mascarpone, lapte condensat și nucă de cocos. Este delicioasă această combinație. Iar dacă doriți o aromă și mai intensă de cocos, puteți înlocui laptele condensat cu lapte de cocos.

Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos pe un platou alb cu picior, alături de două vafe inimioară cu cremă Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos pe un platou alb cu picior, alături de două vafe inimioară cu cremă

Sunt de mare efect aceste deserturi colorate în alb și roșu. Pentru 8 Martie am în plan această rețetă de  cheesecake inimioară cu căpșuni.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi preparate special pentru zilele amintite.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos.

Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos pe un platou alb cu picior, alături de două vafe inimioară cu cremă

Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos

Pentru a întâmpina ziua de 1 Martie și a-mi surprinde familia cu un mărțișor dulce,… Torturi Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru vafe:
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 125 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 3 ouă
  • 125 gr piure de sfeclă roșie + 5 gr colorant roșu
  • 275 gr iaurt
  • 10 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 425 gr făină
  • 25 gr cacao.
  • Pentru crema de cocos:
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr lapte condensat
  • 100 gr nucă de cocos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf de sare.

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de vafe red velvet. Scoatem untul din frigider și îl punem în bolul mixerului. Îl lăsăm 15- 20 de minute la temperatura camerei să se înmoaie, pentru a-l putea spuma. Pregătim și piureul de sfeclă și trecem prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao.

Cum preparăm aluatul și coacem vafe red velvet cu sfeclă roșie

După ce untul s-a înmuiat și intră mixerul în el cu ușurință, adăugăm zahărul pudră și amestecăm energic până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi încorporăm pe rând ouăle, omogenizând după fiecare. Dizolvăm bicarbonatul de sodiu în iaurt și adăugăm iaurtul în bolul mixerului. Omogenizăm, adăugăm piureul de sfeclă amestecat cu colorantul, iar la final, făina amestecată cu praful de copt, sarea și cacao.

Omogenizăm bine aluatul și îl lăsăm la odihnit 10 minute.

După acest interval de timp coacem vafele sub formă de inimioare în aparatul electric.  Nu ezităm să ungem plăcuțele aparatului cu ulei, cel puțin la prima coacere. Punem câte 2-3 linguri de aluat pe plăcuțele aparatului sau în funcție de cât sunt acestea de mari. Primele vafe sunt de test, ne vom da seama după coacerea acestora cât aluat să punem pentru a se umple formele și a ieși inimioarele perfecte.

Colaj de poze cu pașii de preparare vafe red velcet

După coacere, așezăm vafele una peste alta și le acoperim cu un ștergar curat, pentru a nu se usca. Eu am copt 10 vafe din aluatul rezultat, dar depinde și de cât de mare este forma de copt și de cât de consistentă este textura aluatului.

Cum preparăm crema pentru tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos

Punem brânza mascarpone în bolul mixerului și adăugăm laptele condensat peste ea. Adăugăm și esența, un praf de sare și amestecăm ingredientele.

După omogenizare, adăugăm nuca de cocos. O adăugăm treptat și amestecăm pentru a obține consistența dorită și gustul care ne place.

Pentru a monta tortulețul, desfacem una dintre vafe în inimioare.

Peste 4-5 vafe adăugăm cremă de cocos cu ajutorul unui posh cu dui stelat și le așezăm una peste alta. Deasupra creăm mici aveline din cremă și așezăm inimioarele din vafe deasupra.

Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos pe un platou alb cu picior, alături de două vafe inimioară cu cremă Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos pe un platou alb cu picior, alături de două vafe inimioară cu cremă

Putem crea tortul din câte vafe dorim. Eu am folosit 6, împreună cu vafa secționată în inimioare. Este delicios și de efect un astfel de tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos.

Îl lăsăm la odihnit 2-3 ore, pentru a se hidrata vafele de la umiditatea cremei. Apoi îl putem porționa.

Tortuleț din vafe red velvet cu cremă de cocos porționat pe un platou alb

Vă recomand rețeta cu drag și încredere!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.