Cremă de post cu nucă de cocos

de Maria Udrea
1965 vizualizări
Cremă de post cu nucă de cocos în cratiță și în lingură

Printre rețetele de creme pentru prăjituri de post, pe care le prepar adesea, se numără și rețeta de cremă de post cu nucă de cocos. Este o cremă plăcut aromată de la nuca de cocos adăugată din belșug.

Chiar dacă cremele de post nu au acel volum pe care îl au cremele în care folosim unt, sunt absolut delicioase și sunt mai sănătoase. Înainte înlocuiam untul cu margarină, dar nu mai folosesc de mult acest ingredient mult controversat. Folosesc în schimb unt de cacao, unt de arahide și ulei de cocos.

Cel mai mult folosesc uleiul de cocos. Îmi place aroma lui, îmi place și cum se comportă în creme și în blaturi de prăjituri.

Vedeți aici și o rețetă de tartă cu mere aromată cu scorțișoară și cocos, în care am folosit uleiul de cocos la aluat. Este o tartă de post foarte aromată, atât de la uleiul de cocos, cât și de la scorțișoara adăugată în compoziția de mere.

Iar din categoria deserturilor cu unt de arahide, puteți încerca rețeta de prăjitură de post cu cremă caramel și unt de arahide. Crema a ieșit absolut delicioasă, iar untul de arahide folosit a avut și arahide mărunțite prin el.

Untul de cacao îl folosesc, în special la rețetele de ciocolată de casă – vedeți aici o rețetă.

Ce ingrediente conține rețeta de cremă de post cu nucă de cocos

Pentru crema de azi am înlocuit laptele clasic cu lapte de cocos, dar l-am diluat și cu puțină apă. Laptele de cocos este dens și pentru a spori cantitatea de cremă, am adăugat și apă. Pe lângă laptele de cocos am adăugat în cremă și cocos răzuit, dar și puțin ulei de cocos.

Dacă vă place aroma de cocos, această cremă nu are cum să nu vă cucerească. Este absolut delicioasă, este puternic aromată și o puteți îndulci după propriul gust. Puteți înlocui zahărul cu miere, iar pe aceasta o adăugați după ce crema se mai răcorește.

Nu lipsește nici făina din compoziția cremei, dar și pe aceasta am amestecat-o cu amidon, pentru o textură mai fină.

Cremă de post cu nucă de cocos în cratiță cu lingură deasupra

Crema poate fi preparată și pentru a fi servită cu biscuiți, dacă nu mai aveți timp de copt blaturi.  Încropiți un desert la pahar cu biscuiți sfărâmați, adăugați în straturi alternative cu cremă și ați rezolvat cererea de desert.

Eu am preparat-o pentru a umple cu ea foi fragede cu cacao, de post. Merită preparată și pentru rețeta de prăjitură Raffaello, în varianta de post. Voi reveni și cu această rețetă în curând, pentru că lipsește de pe blog.

Dacă vreți să vă sporiți colecția de rețete cu deserturi de post, poate găsiți inspirație accesând secțiunea ”Dulciuri/Dulciuri de post” de pe blog.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cremă de post cu nucă de cocos.

Cremă de post cu nucă de cocos în cratiță și în lingură

Cremă de post cu nucă de cocos

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 800 gr lapte de cocos
  • 400 ml apă
  • 150 gr zahăr
  • 175 gr făină
  • 25 gr amidon
  • 100 gr nucă de cocos
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 vârf de linguriță cu sare.

MOD DE PREPARARE

Amestecăm într-o crăticioară laptele de cocos cu apa până când obținem un lichid omogen. Adăugăm sarea și zahărul.

Amestecăm într-un bol făina cu amidonul și trecem amestecul prin sită. Apoi încorporăm acest amestec în crăticioara cu lichid și omogenizăm bine de tot să nu se formeze cocoloașe.

Așezăm crăticioara la foc de intensitate medie și fierbem delicioasa cremă de post cu nucă de cocos până când capătă textura unei budinci. Amestecăm continuu crema pe tot parcursul fierberii, pentru a nu se lipi.

La final de fierbere adăugăm nuca de cocos și uleiul de cocos și omogenizăm bine crema.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai cremei de post

Așezăm o folie de prospețime peste cremă, la contact cu aceasta și lăsăm crema să se răcească. Folia de prospețime împiedică formarea crustei la suprafața cremei.

Cremă de post cu nucă de cocos în cratiță cu lingură deasupra Cremă de post cu nucă de cocos în cratiță și în lingură

Putem folosi această cremă la orice blat de prăjitură de post. Eu am preparat-o pentru a umple cu ea foi fragede cu cacao, de post.

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.