Cremă de caramel cu cacao

de Maria Udrea
571 vizualizări
Cremă de caramel cu cacao într-un bol de sticlă

Pentru că mi se cer adesea rețete de cremă pentru prăjituri și torturi, de date acestea vreau să vă prezint rețeta pentru cremă de caramel cu cacao. Este absolut delicioasă și merită preparată, în special, pentru prăjituri cu foi pe dosul tăvii. Dar merge pentru absolut orice tip de desert.

Ne place foarte mult crema de caramel si o prepar foarte des pentru diferite deserturi. A devenit favorita familiei. O prepar chiar și pentru umplerea gogoșilor sau a clătitelor.

Vedeți aici și o rețetă de gogoși aerate umplute cu cremă caramel . Gogoșile sunt preparate într-un mod mai special, din aluat opărit folosit și la eclere. Ies foarte aerate la interior și le putem umple din belșug cu creme.

Și pentru că am specific mai sus că rețeta cremei de azi merge cel mai bine la prăjiturile cu foi, vedeți aici și rețeta pentru foi coapte pe dosul tăvii . Este rețeta clasică pentru foi, pe care o pregătim și pentru prăjitura Albă ca zăpada.

Ce ingrediente folosim la rețeta pentru cremă de caramel cu cacao

Pentru a pregăti această delicioasă cremă avem nevoie de o cantitate mai mare de zahăr. Acesta se caramelizează în totalitate. Pe lângă zahăr mai folosim și lapte, făină și cacao. Nu lipsește nici untul care are un rol destul de important în creme. Acesta oferă cremelor și cremozitate, dar și consistență.

Cremă de caramel cu cacao într-un bol de sticlă

Nu sunt ingrediente complexe, sunt dintre cele mai comune rețetelor de cremă pentru prăjituri.

Mai găsiți pe blog și un articol cu  ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​șase rețete de cremă pentru deserturi . Astfel sunt mai ușor de găsit pentru cei care caută rețete de cremă pentru anumite deserturi. Poate opta fiecare pentru rețeta de cremă care se pare mai potrivită gustului propriu.

Găsiți pe blog și o colecție de prăjituri și torturi în care folosim acele creme.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, mai puteți urmări și pe pagina de Facebook. 

Vă aștept cu surprize culinare și pe   Instagram  și pe  Pinterest  sau pe  Twitter .

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta pentru cremă de caramel cu cacao.

Cremă de caramel cu cacao într-un bol de sticlă

Cremă de caramel cu cacao

Pentru că mi se cer adesea rețete de cremă pentru prăjituri și torturi, de date… Dulciuri diverse Cremă de caramel cu cacao European Printează
Porții: 1 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 500 gr zahăr
  • 1250 ml lapte
  • 150 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 1/4 linguriță de sare
  • 200 gr unt cu 82% grăsime.

MOD DE PREPARARE

De menționat că rețeta poate fi adaptată în funcție de desertul pentru care se prepară. Eu am preparat-o pentru o prăjitură cu multe foi fragede și anume 8 foi.

Pentru a prepara delicioasa cremă de caramel cu cacao, mai întâi punem tot zahărul într-o cratiță la caramelizat. Îl lăsăm să se dizolve, amestecându-l să nu se ardă. Între timp, punem și laptele la fiert și adăugăm în el sarea.

Amestecăm făina cu pudra de cacao și trecem amestecul prin sit. Îl adăugăm dintr-o dată în cratița cu zahărul caramelizat și amestecăm până la omogenizare.

Apoi adăugăm treptat laptele fierbinte, în timp ce amestecăm intens cu un tel. Adăugăm câte un polonic de lapte și amestecăm până când crema devine omogenă. După ce terminăm de adăugat tot laptele, mai fierbem crema timp de 7-8 minute pentru a se hidrata bine făina. Apoi stingem focul și încorporam imediat în cremă un tăiat în bucăți. Amestecăm până când acesta se topește și este încorporat uniform în cremă.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai cremei caramel cu cacao

Așezăm o folie de prospețime deasupra cremei, la contact cu aceasta și lăsăm crema să se răcească. Apoi o putem folosi în rețeta de prăjitură pentru care am preparat-o.

Cremă de caramel cu cacao într-un bol de sticlă

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.