Pastă de ton cu hering afumat

de Maria Udrea
115 vizualizări
Pastă de ton cu hering afumat, castraveciori și ceapă roșie pe un platou maro cu furculițe roșii și felii de pâine

Ne plac foarte mult aperitivele pe bază de ton din conservă sau alte tipuri de pește și le preparăm foarte des. De data aceasta, am pentru voi o rețetă de pastă de ton cu hering afumat. Combinația dintre cele două tipuri de pește este delicioasă, mai ales asezonată cu alte ingrediente.

Prepar acest gen de aperitiv, de obicei pentru gustările din weekend, dar și pentru platourile cu aperitive festive. Și îmi place să fac mai multe combinații, pentru gusturi deosebite.

Rețeta de bază de la care pornesc pentru un astfel de aperitiv este cea de pastă de ton cu ceapă roșie și castraveciori – vedeți aici rețeta. Este rețeta pe care o știu din copilărie. Pe atunci se prepara cu unt, ca element de legătură între ingrediente. Mai apoi am înlocuit untul cu cremă de brânză pentru că nu ne plăcea gustul acestuia în preparate.

Pornind de la rețeta de bază, am început să mai adaug și alte ingrediente, pentru a obține gusturi deosebite. Unul dintre ingrediente pe care îl adaug deseori este ardeiul copt – vedeți aici rețeta. Acesta oferă aperitivului și gust delicios, dar și un plus de culoare.

Ce ingrediente folosim pentru rețeta de pastă de ton cu hering afumat

Pe lângă tonul file din conservă și heringul afumat, mai folosim pentru acest aperitiv delicios două tipuri de cremă de brânză. Am optat pentru două feluri de cremă de brânză pentru că sunt îmbogățite la rândul lor cu alte ingrediente, respectiv verdeață și castraveți.

Mai folosim și castraveciori murați pentru un plus de gust acru, dar și ceapa roșie pentru un gust dulce-picant. Dacă nu doriți să folosiți castraveți murați puteți potrivi gustul cu suc de lămâie.

Heringul afumat poate fi înlocuit cu somon afumat sau macrou afumat.

Vedeți aici și o rețetă de pastă din pește afumat cu murături, al cărei gust ne-a cucerit.

Este o pastă din mai multe feluri de pește, în mare parte afumat și pe care am servit-o în coșulețe de mini tarte din aluat fraged de casă.

Dacă și voi adorați astfel de aperitive, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pastă de ton cu hering afumat.

Pastă de ton cu hering afumat, castraveciori și ceapă roșie pe un platou maro cu furculițe roșii și felii de pâine

Pastă de ton cu hering afumat

Ne plac foarte mult aperitivele pe bază de ton din conservă sau alte tipuri de… Pește Pastă de ton cu hering afumat European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 750 gr file de ton in ulei de măsline
  • 300 gr hering afumat
  • 200 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 200 gr cremă de brânză cu castraveți
  • 5-6 castraveciori murați
  • 1 ceapă roșie
  • sare și piper după gust
  • opțional, mărar verde.

MOD DE PREPARARE

Vom începe cu desfacerea conservelor de ton și adăugarea conținutului într-o sită, pentru a se scurge uleiul.

Heringul afumat îl curățăm de piele și îndepărtăm oasele, apoi îl tocăm mărunt. Îl amestecăm într-un bol cu tonul bine scurs și mărunțit.

Ceapa roșie o tocăm cât mai fin și o adăugăm peste cele două tipuri de pește.

Castraveciorii îi tocăm tot mărunt, îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini și îi adăugăm în bolul cu ingrediente. Apoi adăugăm cele două tipuri de cremă de brânză și amestecăm bine toate ingredientele, până la omogenizarea compoziției.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai pastei de ton

Opțional, adăugăm și mărar verde tocat mărunt. Potrivim gustul cu sare și piper și putem servi delicioasa pastă de ton cu hering afumat. O servim pe felii de pâine simple sau prăjite.

Pastă de ton cu hering afumat, castraveciori și ceapă roșie pe un platou maro cu felii de pâine Pastă de ton cu hering afumat, castraveciori și ceapă roșie pe un platou maro cu furculițe roșii și felii de pâinePastă de ton cu hering afumat, castraveciori și ceapă roșie pe un platou maro cu furculițe roșii și felii de pâine

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.