Mămăligă cu brânză de burduf și unt

de Maria Udrea
251 vizualizări
Mămăligă cu brânză de burduf și unt în bol și în lingură de lemn, alături de un ou fiert, secționat și bucăți de brânză de burduf

Mămăliga cu brânză telemea veche este una dintre mâncărurile cu care eu am crescut și tare mult îmi plăcea. Însă rețeta de mămăligă cu brânză de burduf și unt o depășește pe aceea, pentru că brânza de burduf are un gust special.

Nu este cine știe ce rețetă, dar am zis că merită notată pe blog, pentru a ne face poftă atunci când vedem pozele și să nu uităm deliciile de altădată.

Cu brânza de burduf am făcut cunoștință mai târziu, vizitând niște prieteni la Rucăr. De atunci a rămas brânza mea preferată. De fapt rețeta de acolo am învățat-o. Făceau localnicii o mămăligă mai vârtoasă în care adăugau din belșug unt și brânză de burduf. Era un deliciu. Nici nu mai mâncam altceva. Și tot de la ei am învățat să prepar rețeta de bulz. Pe aceasta o prepar destul de des pentru că este favorita copiilor.

Mai găsiți pe blog și rețeta tradițională de mămăligă în straturi sau ”Taci și-nghite”. Și pe aceasta o prepar destul de des, mai ales în sezonul rece, pentru că este mai consistentă.

Ulterior am mai descoperit și gustul parmezanului în mămăligă. Și această combinație ne-a cucerit.

Vedeți aici și rețeta de mămăligă cu busuioc și parmezan.

Cum preparăm rețeta de mămăligă cu brânză de burduf și unt

Pentru rețeta de față am preparat o mămăligă puțin mai moale decât cea clasică și am adăugat în ea unt și brânză de burduf. Gustul preparatului final depinde mult de calitatea brânzei. Untul este adăugat mai mult pentru cremozitate, în cantitate mai mică.

Mămăligă cu brânză de burduf și unt în bol și în lingură de lemn, alături de un ou fiert, secționat și bucăți de brânză de burduf

Rețeta nu are cantități fixe de unt și de brânză, fiecare poate pune după propriul gust.

Brânza de burduf o mai adaug când și când și în alte preparate.

Vedeți aici și rețeta de mâncare de ardei copți cu brânză de burduf.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete cu mămăligă sau cu brânză de burduf, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mămăligă cu brânză de burduf și unt.

Mămăligă cu brânză de burduf și unt în bol și în lingură de lemn, alături de un ou fiert, secționat și bucăți de brânză de burduf

Mămăligă cu brânză de burduf și unt

Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1250 ml apă
  • 400 g mălai de porumb
  • 1 linguriță de sare
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 g brânză de burduf.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi punem apa la fiert, iar când începe să clocotească adăugăm sarea și 2 linguri de mălai. Amestecăm intens până la omogenizare.

Lăsăm compoziția să atingă din nou punctul de fierbere. Apoi adăugăm treptat și restul de mălai, în timp ce amestecăm energic pentru a nu se crea cocoloașe.

Lăsăm mămăliga să fiarbă până când mălaiul este bine hidratat și nu i se mai simt granulele. Amestecăm constant cu o spatulă de lemn pentru a obține o mămăligă omogenă și a nu se lipi.

La final de fierbere adăugăm untul și brânza de burduf sfărâmată. Amestecăm energic până când acestea se încorporează bine în mămăligă și se topesc.

Pe acestea le putem adăuga fie în toată cantitatea de mămăligă, fie își pune fiecare cât dorește în porția sa de mămăligă.

O servim caldă, simplă sau cu ouă fierte cleioase. Este un deliciu!

Mămăligă în cratiță, unt și brânză de burduf pe un tocător și un bol rusticPasul de adăugare a untului peste mămăligăPasul de adăugare a brânzei peste mămăligă

Mămăligă cu brânză de burduf și unt în bol și în lingură de lemn, alături de un ou fiert, secționat și bucăți de brânză de burduf Mămăligă cu brânză de burduf și unt în bol și în lingură de lemn, alături de un ou fiert, secționat și bucăți de brânză de burduf

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.