Îmi place la acest blat de tort cu aromă intensă de lămâie, atât gustul, cât și culoarea, textura, totul!
Există rețete stas pentru blaturi de tort, pandișpan, chec, acele rețete clasice, cum le știam de la bunica, sau din cărțile vechi de bucate.
Însă, în funcție de ingredientele folosite, de cuptoarele din dotare, rețetele trebuie adaptate pentru a obține rezultate optime.
De exemplu, rețeta clasică de pandișpan, în care măsura este 1:1. Adică, la câte ouă se folosesc, tot atâtea linguri de zahăr și tot atâtea de făină. Pe mine această proporție nu mă mulțumește. A trebuit să plusez zahăr și făină, până am obținut o textură a compoziției care a rămas fermă după coacere și destul de pufoasă.
Iar un amănunt important pentru reușita blatului, constă în reușita bezelei. Aceasta trebuie sa fie fermă, altfel blatul se va lăsa după scoaterea din cuptor, părerea mea.
Această rețetă de blat de tort cu aromă intensă de lămâie, este preferata mea, pentru că are o aromă deosebită, dar și o culoare plăcută.
Ingrediente
- 6 ouă medii
- 10 linguri zahăr(10x20g)
- 3 linguri ulei(25 ml)
- 3 linguri apă(25 ml)
- 10 linguri făină(200 g)
- zeama și coaja de la o lămâie mare
- un praf sare
- În plus:
- puțin ulei pentru uns pereții formei
- puțin zahăr pudră pentru pudrat pereții formei
- hârtie de copt doar pentru baza formei
Diametrul formei de copt: 24 cm
Timp de preparare: 35 minute
Mod de preparare pentru blat de tort cu aromă intensă de lămâie
Pregătim compoziția pentru blat
Coacere blat de tort cu aromă intensă de lămâie
1 comentariu
Multumim ptr.reteta…o voi distribui ca sa imi ramana pe pagină și să o vadă și prietenele…❤⚘