Blat de tort cu pudră de roșcove în compoziție

de Maria Udrea
0 comentarii
Blat de tort cu pudră de roșcove

Atât de încântată sunt de cum a ieșit acest Blat de tort cu pudră de roșcove, încât am zis că merită să împărtășesc rețeta și cu voi.

Și cum prietenii de la Sano Vita m-au cadorisit cu produsele lor minunate, printre care și această pudră de roșcove, am zis s-o testez și la un blat de tort.

Am testat-o și în această rețetă de Ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale, care ne-a cucerit de la prima degustare.

Cât despre blatul de tort atât de pufos și aerat a ieșit, că a devenit pe loc favoritul meu!

Cel mai mult îmi plăcea cel cu lămâie, pe care îl puteți vedea în rețeta Blat de tort cu aromă de lămâie.

Al doilea ca preferințe era cel cu nucă și cacao, iar următorul pe care îl voi testa va fi cu nucă și pudră de roșcove.

Ingrediente

  • Pentru o formă de 25 cm diametrul:
  • 7 ouă medii
  • 7 linguri zahăr( 180 g)
  • 7 linguri ulei( 25 ml)
  • 3 linguri pudră de roșcove( 35 g)
  • 5 linguri făină( 125 g)
  • 1 praf de sare

Mod de preparare pentru blat de tort cu pudră de roșcove în compoziție

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Ca la orice rețetă de blat de tort, adică rețetă de pandișpan, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Presărăm sare peste ambele, apoi mixăm albușurile până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Gălbenușurile le frecăm bine cu praful de sare, apoi cu uleiul până se omogenizează.
Adăugăm amestecul rezultat, treptat, peste bezeaua de albușuri și îl încorporăm ușor în bezea, folosind o spatulă.
Cernem făina împreună cu pudra de roșcove.
Le încorporăm, treptat, în compoziția pentru blat de tort cu pudră de roșcove.
Amestecăm ușor, de jos în sus, cu mișcări circulare, pentru a menține compoziția aerată.

Coacem blatul de tort.

Tapetăm baza formei de tort cu hârtie de copt, apoi ungem și hârtia și pereții laterali cu puțin ulei.
Presărăm făină peste pereții laterali și turnăm compoziția pentru blat de tort cu pudră de roșcove în interiorul formei.
O nivelăm uniform și dăm forma de copt la cuptor, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Facem și testul cu scobitoarea, ca să fim siguri că este bine copt blatul.
Lăsăm, apoi, blatul de tort să se tempereze în formă, 10 minute.
Desprindem inelul formei și răsturnăm blatul invers pe platou, pentru a se uniformiza.
De cele mai multe ori deasupra se formează mici onduleuri pentru că nu se nivelează compoziția chiar uniform, sau pentru că pe alocuri mai rămân bule de aer care se sparg după coacere.
De aceea este bine ca partea de deasupra blatului să o folosim la baza tortului, iar pe cea de jos, deasupra, fiind mai uniformă.
Este bine să secționăm blatul de tort a doua zi, rece și odihnit.
Se va secționa mult mai bine.
Să vă fie de folos!

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.