In general, prepar cartofii la cuptor cu rozmarin, dar de data aceasta am ales ca si condiment predominant busuiocul.
Au iesit o bunatate, mai ales ca i-am preparat in unt si ulei de masline.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg cartofi albi
- busuioc uscat si maruntit
- condimente Spicy&Hot
- sare
- 75 gr unt(65%)
- 30 ml ulei de masline
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor.
Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de unt.
Presaram si putina sare.
Asezam cartofii si rasnim peste ei putine condimente, apoi presaram sare si busuioc maruntit.
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, la o temperatura medie spre ridicata.
Dupa 10 minute, cat inca nu s-au inmuiat cartofii, dar untul s-a topit, scoatem tava din cuptor si invartim cartofii cu o spatula, pentru a se unge cu grasime pe toate partile, apoi dam din nou tava la cuptor si o lasam acolo pana se vor rumeni cartofii bine.
Servim cartofii fierbinti, alaturi de friptura si muraturi.
Pofta buna!
TIPSURI:
- Se pot adauga peste cartofi, in timpul coacerii si cativa graunti de usturoi, intregi sau taiati rondele, sau se pot servi cartofii cu mujdei.
- La final se poate presara peste ei, patrunjel verde tocat marunt.
[/preparare]
4 comentarii
Ador cartofii la cuptor, poti conta pe mine ….:)))) vreau doua portii. Cele mai bune combinatii sunt cu busuioc, cimbru sau rozmarin. Multumim Merisor pentru reteta, pupici!!!
Ma bucur, Mely, ca iti place reteta mea de cartofi! Pupici si multumesc de vizita si apreciere!
Eu m-am indragostit de cartofii la cuptor asta vara. Exact asa ca tine ii fac. Niciodata fara busuioc 🙂 Sunt perfecti 🙂
Simona si noua tot la cuptor ne plac sau natur cu verdeata multa.