Ador genul acesta de castraveciori bulgaresti, atat pentru gust cat si pentru rapiditatea cu care se prepara.
Se pastreaza foarte bine chiar 2-3 ani, daca sunt tinuti la loc racoros.
Raman crocanti si sunt usor dulci si usor picanti, ideali a fi serviti cu orice friptura si garnitura, dar, mai ales, foarte buni in salata de boeuf.
La fel de mult ador si reteta de gogonele in otet, pe care o prepar in doua moduri.
Insa gasiti pe blog mai multe retete de muraturi, la sectiunea ”Conserve/Muraturi”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos rețeta de castraveciori bulgaresti, cu lista de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, dar și câteva imagini grăitoare, din timpul preparării.
Ingrediente
- 6 kg castraveciori
- sare
- zahar
- oțet
- condimente pentru muraturi
- rondele de ceapa
- rondele de morcovi
- catei de usturoi
- marar uscat(maciulii si cozi)
Mod de preparare pentru reteta de castraveciori bulgaresti
Deci voi detalia in reteta cum se procedeaza pentru borcanul de 720 ml, care este cel mai clasic borcan.
Se curata morcovii si ceapa si se taie rondele, Usturoiul se curata si se taie i doua(cateii). Mararul uscat se rupe cat sa incapa in borcane, ideal ar fi sa existe cate o maciulie la fiecare borcan, dar eu am folosit si frunzele si coditele uscate.
Am folosit condimente pentru muraturi la plic, pentru ca acestea contin de toate(piper, coriandru, boabe de mustar, etc.).
Cum punem castraveciorii in borcane
Eu am incercat sa-i asez vertical sa intre mai multi in borcan.
Dupa ce i-am asezat turnam otet pana la semnul de jos al borcanului, fiecare borcan are niste dungi in partea de jos, pana acolo am pus otet, apoi punem o lingurita de sare grunjoasa mai cu varf si una sau doua linguri de zahar. Eu pun doua linguri, pentru că ne pac mai dulci-acrisori. Daca ii preferati mai acrisori, puneti doar o lingura.
Mai punem codite si frunze de marar si condimente pentru muraturi, apoi completam cu apa pana la gatul borcanelor si infiletam capacele.
Asezam borcanele intr-o oala cu gura mai larga si turnam apa pana la gatul borcanelor.
Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc incet doar 15 minute dupa ce aapa a atins punctul de fierbere, apoi stingem focul si lasam borcanele in apa fiarta pana se racesc natural.