Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!
De data aceasta am acrit-o cu zeamă de la murături, dar cel mai des o acresc cu corcodușe verzi.
Îmi plac ciorbele acestea de verdețuri că se pot combina în multe feluri, chiar și metodele de acrit sunt vaste.
Iar dacă adăugăm și ceva paste făinoase în ele, devin foarte sățioase.
Foarte des mai prepar și rețeta de ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou. Este foarte bună, mai ales combinând ștevia cu salată verde, dar și cu puțină scăriță de porc afumată!
Și tot printre rețetele de ciorbă de primăvară preferate se numără și rețeta de ciorbă de lobodă cu costiță afumată, acrită cu corcodușe.
Dacă și voi adorați astfel de ciorbe, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă de lobodă cu franjuri de ou.
Ingrediente
- 500 g lobodă verde
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 50 ml ulei
- 1 ou
- 200 g roșii cu legume pentru ciorbe
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură leuștean
- 3 l apă
- 400 ml zeamă de la murături(castraveciori)
- 2 rulouri de tagliatelle
- sare
Porții: 8;
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru ciorbă de lobodă cu franjuri de ou
Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs.
Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins. Presărăm și puțină sare peste ele. Aceasta le ajută să se pătrundă mai rapid și să-și intensifice gustul. În plus, legumele nu se vor mai arde în uleiul încins pentru că sarea scoate din apa pe care o conțin.
Când legumele încep să-și schimbe culoarea adăugăm și câțiva stropi de apă. Astfel vom evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului.
Tocăm loboda în fâșii și o adăugăm peste legumele ușor pătrunse, le amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fierbinte.
Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 6-8 minute, apoi adăugăm tagliatellele, iar când acestea sunt hidratate, adăugăm roșiile și zeama de murături.
Mie îmi plac mult ciorbele acrite cu zeamă de murături, aceasta fiind ușor picantă, ușor dulceagă și ușor acrișoară.
Mai lăsăm delicioasa ciorbă pe foc aproximativ 10 minute. Apoi, înainte de stingerea focului, adăugăm un ou bătut și diluat ușor cu zeamă fierbinte. Tot atunci adăugăm și frunzele de leuștean tocate mărunt. Iar după stingerea focului adăugăm și verdeața tocată mărunt.
Ciorba de lobodă cu franjuri de ou este foarte bună atât fierbinte, cât și rece de la frigider.
Să vă fie de folos!