190
Ciorba de lobodă este printre preferatele noastre, primăvara, iar de data aceasta am ales să prepar o ciorbă de lobodă verde și roșie în varianta de post.
Îmi plac ciorbele cu multe legume, fără adaos de orez, sau paste făinoase, pur și simplu sunt îngroșate de la legume.
De data aceasta am ales să combin cele două tipuri de lobodă și pentru gust, dar și pentru culoare.
Găsiți pe blog și rețeta de ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe. Aceasta este preferata mea.
Vă mai recomand și rețeta de ciorbă de lobodă cu franjuri de ou.
Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al ciorbei de lobodă verde și roșie.
Ingrediente
- 500 gr lobodă roșie
- 500 gr lobodă verde
- 1 legătură ceapă verde
- 1 morcov
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 200 gr roșii cu legume, pentru ciorbe
- sare și piper
- zeamă de lămâie
- 2 l apă
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de leuștean verde
Mod de preparare pentru ciorbă de lobodă verde și roșie
Mai întâi spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm în apă rece câteva minute, apoi le scurgem.
Punem 2 l de apă la fiert.
Curățăm rădăcinoasele și le tocăm mărunt.
Curățăm ceapa verde de prima foaie și o tocăm rondele.
Punem uleiul într-un vas, pe foc, iar când este încins, adăugăm ceapa și o amestecăm pentru câteva secunde.
Adăugăm rădăcinoasele și amestecăm bine totul până încep să se pătrundă. Adăugăm și câțiva stropi de apă fierbinte.
Când legumele sunt pătrunse, adăugăm roșiile și le lăsăm să fiarbă câteva minute, amestecând din când în când ingredientele.
Adăugăm apa fierbinte, iar peste 5-6 minute, adăugăm loboda roșie și loboda verde, tăiate franjuri.
Mai lăsăm delicioasa Ciorbă de lobodă verde și roșie să fiarbă aproximativ 10-12 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Nu adăugăm multă zeamă de lămâie, pentru că își va adăuga fiecare după gust, în timpul servirii.
După stingerea focului, adăugăm leușteanul verde, tocat mărunt.
O ciorbă de post simplă și gustoasă, servită atât caldă cât și rece!
Poate vă interesează să încercați și rețeta de ciorbă de lobodă, acrită cu zeamă de murături.