Azi mi-am delectat familia cu o foarte gustoasă Ciorbă de pui rădăuțeană.
De obicei ciorba rădăuțeană se prepară din piept de pui. Însă eu, având de la țară un pui de curte micuț și mai slăbuț, l-am folosit pe tot la această ciorbă.
A ieșit foarte gustoasă!
O rețetă de ciorbă extrem de gustoasă, pe care v-o recomand de pe blog, este rețeta de ciorbă de varză murată cu rasol de porc afumat.
Dar găsiți mai multe rețete delicioase la secțiunea Supe/Ciorbe.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos rețeta de ciorbă de pui rădăuțeană, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, dar și câteva imagini grăitoare, din timpul preparării.
Ingrediente
- 1 pui de curte
- 4 l apă
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 1/2 rădăcină țelină
- 2 ardei(de la congelator)
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 foi dafin
- 5 grăunți de usturoi
- 200 gr smântână
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri făină
- 1 vârf linguriță piper măcinat
- 1 lingură sare
- 3 linguri oțet
Porții: 8
Timp de preparare: 90 minute
Mod de preparare Ciorbă de pui rădăuțeană
Când începe apa să fiarbă, înlăturăm spuma care se formează.
Curățăm și spălam legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin răzătoarea mare.
O ceapă și 1/2 morcov le vom opri pentru a le căli în puțină grăsime, iar restul legumelor tocate le vom adaugă în vasul cu ciorbă în momentul în care începe să se pătrundă puțin carnea, la testul cu furculița.
Adăugăm și foile de dafin.
Usturoiul îl vom curăța și îl vom pisa cu puțină sare, apoi vom adăuga peste el, oțetul.
Smântâna o vom amesteca cu gălbenușurile de ou și cu făina.
Când legumele sunt suficient de pătrunse vom lua puțină grăsime din ciorbă, cu ajutorul unui polonic și vom căli în ea morcovul ras și ceapa tocată, pe care le-am separat la început, de restul legumelor.
Adăugăm legumele călite, în ciorbă și odată cu ele, usturoiul amestecat cu oțetul.
Le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi vom adăuga puțină zeamă peste amestecul de smântână, gălbenușuri și făină, vom dilua acest amestec și îl vom adăuga treptat în ciorbă, amestecând continuu cu o spatulă pentru a nu se forma cocoloașe.
Gustăm ciorba și adăugăm piperul și sare dacă mai este nevoie.
Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 5-10 minute.
Tocăm pătrunjelul mărunt și îl vom adaugă în ciorbă după stingerea focului.
Este o ciorbă foarte bună, ușor picantă și acrișoară.