Mi se cere în weekend, pentru micul dejun, care de multe ori e pe la pranz pentru unii membri ai familiei, ceva mai copios. Si pentru ca ai mei au comandat si o portie de clatite, mi-a venit ideea sa prepar si aceste clatite aperitiv cu bacon si ciuperci.
Asa ca am umplut clatitele cu bacon si ciuperci, le-am rulat frumos si le-am rumenit la tigaie. Am servit un mic dejun copios. 🙂
Ingrediente
- Pentru clatite:
- 2 oua
- 200 mL lapte
- faina
- sare
- putin praf de copt
- Pentru umplutura:
- 250 gr bacon
- 1 cutie conserva de ciuperci(350g)
- 1 ceapa
- patrunjel tocat
- piper
- pesmet
Mod de preparare pentru clatite aperitiv cu bacon si ciuperci
Am inceput cu umplutura. Baconul l-am taiat in cubulete, ciupercile le-am scurs bine si le-am tocat mai marunt. Apoi am tocat ceapa si am pus-o la inabusit in ulei si putina apa.
Cand s-a patruns ceapa am adaugat baconul, apoi ciupercile.
Am acoperit si le-am lasat la preparat cateva minute(cam 10), apoi am condimentat. Am adaugat patrunjel verde, tocat si le-am pus intr-o sita la scurs.
Pentru clatite, am batut ouale cu putina sare, am adaugat laptele si faina amestecata cu praful de copt.
Am incins tigaia teflonata apoi am pus cate un polonic din compozitie si am prajit pe ambele parti. Au iesit 8 clatite pufoase. Am mai oprit putin din compozitia de clatite pentu partea finala.
Dupa ce s-a scurs surplusul de ulei de la bacon si ciuperci am intins cate 3 linguri din acestea pe clatite, am rulat introducand putin marginile in interior, am trecut prin compozitia oprita de la clatite, apoi prin pesmet si am prajit intorcand pe toate partile.
Foarte bune au iesit aceste clatite aperitiv, cu bacon si ciuperci!