Zilele trecute am primit o provocare de a testa aparatul de sandwich-uri Panini Maker de la Breville -brand de top in gama aparatelor de bucatarie mici, prezent in peste 50 de tari, cu o istorie de peste 40 de ani in domeniul sandwich toasterelor.
Pot sa va spun ca m-a uimit aparatul, nu m-as fi gandit ca la un aparat de sandwich-uri pot face si altceva decat banalele sandwich-uri.
Si am de gand sa-l exploatez la maxim si sa il testez cu diverse preparate, sandwich-uri, clatite, placinte, turte si diverse fripturi sau legume coapte, etc.
Pentru inceput am testat reteta clasica de clatite, pe care le-am modelat fie rotunde, fie dreptunghiulare ca forma aparatului.
Mi-a placut rapiditatea cu care s-au copt si partea buna este ca nu a mai fost nevoie sa le intorc, deci am scapat de invartitul lor in aer, iar un plus este acela ca am scapat de caldura degajata de flacara aragazului.
Deci dupa prima testare, i-am si dat nota maxima noului meu ajutor in bucatarie, pe care vi-l recomand cu mare drag.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru aluat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 400 ml lapte
- 250 ml apa minerala
- 2 linguri ulei de masline
- 500 gr faina
- 1 varf cutit sare
- 1 fiola esenta vanilie
- Pentru umplutura:
- 200 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr ciocolata albe
- dulceata de coacaze negre
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Adaugam apoi uleiul, laptele,esenta si treptat faina, mixand in continuare, apoi vom dilua compozitia cu apa minerala.
Compozitia trebuie sa fie una cursiva, nici prea groasa, dar nici prea diluata.

Lasam aluatul astfel format sa se odihneasca 10-15 minute, timp in care bulele de aer din apa minerala se sparg, apoi conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam sa ne spuna ledul de avertizare cand sa intindem prima clatita.
Cu un polonic, turnam aluatul de clatite in tava aparatului si il intindem rapid cu dosul polonicului, dand forma clatitelor rotunda sau dreptunghiulara.
Acum depinde si cat este polonicul de mare, al meu este cam de 35-40 ml.
Asezam imediat capacul peste aluatul intins, presam usor si asteptam sa declanseze din nou, ledul de avertizare.
La primele clatite timpul este mai lungut, cam 2-3 minute, apoi se scurteaza treptat.
Pentru umplutura, topim ciocolatele in vase diferite, cu cate 100 ml frisca, apoi le dam la rece.
Dupa racire, le mixam si umplem clatitele cu ele, alternandu-le si adaugand printre ele cate o lingura de dulceata.
Deasupra ornam tot cu dulceata.
Placile aparatului se curata usor cu un servetel absorbant sau o laveta textila, moale, de fapt ele raman curate, in urma prepararii clatitelor, pentru ca sunt antiaderente, insa trebuie sa le stergem dupa fiecare utilizare.
[/preparare]
6 comentarii
Biig yum! Si mie imi place tare de tot gadget-ul! Muaaah!
Muah! maine vreau sa-l testez la alte preparate decat clatite 😀
Bravo!!!
Cine-i harnic primeste tot felul de provocari.
Tentante rau clatitele tale.
Multumesc frumos, Dia! Mi-e drag rau acest aparat! >:D<
Ce bunatati!
Multumesc, Timea!