In ultima perioada, am congelat o multitudine de legume, profitand astfel de pretul scazut al pietei, fiind sezonul lor si economisind banii pe care i-as da, cumparandu-le mai tarziu din supermarketuri.
Prin vidarea alimentelor prelungim durata de congelare cu aproximativ de cinci ori mai mult decat prin metoda traditionala.
Prin procesul de vidare, se elimina aerul, oferind astfel alimentelor o prospetime prelungita, indiferent ca acestea vor fi pastrate in congelator, frigider sau camara.
Se stie ca aerul este inamicul prospeţimii, oxigenul şi umezeala provocand alterarea alimentelor.
Am vidat alimentele cu noul meu ajutor in bucatarie si nu numai – aparatul de vidatFoodSaver, brand foarte cunoscut la nivel international pentru gama de produse de vidare si accesorii, acum prezent si in Romania.
L-am indragit de cum a sosit, pentru ca i-am si vazut utilitatea, mai ales pentru alimentele pe care le voi congela, creandu-mi astfel mult mai mult spatiu in congelator.
Dar nu este util doar pentru produsele congelate, insa despre asta va voi povesti in articolul urmator.
Azi am vidat cateva pachete de legume, dupa cum am spus mai sus si anume: vinete coapte, fasole verde, ardei copt, ardei proaspat, taiat julien( kapia, gogosar si ardei gras) si niste rosii cherry.
De mentionat este faptul ca legumele, indiferent ca sunt proaspete, oparite, sau coapte, trebuie scurse bine de lichid, altfel tavita de colectare se va umple, iar vidarea si sigilarea vor lucra defectuos.
Ardeiul copt l-am vrut congelat cu lichidul pe care l-a lasat, pentru ca imi place mult acel lichid, il folosesc si la salata, dar si la sosuri, asa ca doar am sigilat punga, procesul de vidare nefiind posibil datorita lichidului.
Cam atat pentru prima utilizare a aparatului FoodSaver, revin pe parcurs cu un nou articol si noi detalii.
Insa mai multe detalii despre acest aparat, puteti afla accesand pagina FoodSaver Romania si neaparat dati play la videoclipul atasat, unde Alex prezinta amanuntit acest aparat de vidat.