Pentru că vine weekendul și cum suntem în post, am preparat aceste delicioase cornulețe de post cu apă minerală, umplute cu gem de prune și nuci.
Chiar dacă nu au unt sau untură în compoziție, ingrediente ce le conferă frăgezime, au ieșit tare bune și în această variantă.
Și apa minerală ajută la frăgezire, dar am pus o lingură de oțet, care, de asemeni, ajută în acest sens.
Am ales să le umplu cu gem de prune și nuci, pentru că adoră ai mei combinația.
Ies tare bune și deserturile de post, merită preparate, iar rețetele sunt variate.
Găsiți pe blog la categoria Dulciuri o secțiune cu Deserturi de post. Sunt rețete variate, de la clătite, plăcinte, checuri, chiar și prăjituri cu foi. Rețete pentru torturi de post încă n-am pe blog, dar vor urma.
Rețetă de Cornulețe de post cu apă minerală.
Cât despre aceste cornulețe, inițial am vrut să prepar o rețetă de cornulețe cu borș. Am în lista de așteptare câteva rețete de cornulețe cu vin, cu borș, cu ulei de cocos. Dar de data aceasta mi-a fost mai la îndemână apa minerală și uleiul de floarea soarelui. Cred că este cea mai simplă rețetă de cornulețe de post, cu ingrediente la îndemână.
Iar pentru varianta de dulce, de frupt, vă mai recomand și Rețeta de cornulețe cu rahat multicolor și cu cacao.
Dar mai multe rețete de fursecuri găsiți pe blog la categoria Dulciuri/Fursecuri.
Și nu uitați că mai puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- Pentru aluat de cornulețe de post:
- 600 gr făină
- 250 gr apă minerală
- 125 gr ulei de floarea soarelui
- 3 gr drojdie uscată
- 1 lingură apă caldă
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură oțet
- 1 vârf de linguriță cu sare
- Pentru umplutură:
- 400 gr gem de prune
- 200 gr nucă măcinată
- 50 gr pesmet
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
MOD DE PREPARARE
Rețeta de cornulețe de post cu apă minerală - preparare aluat
Mai întâi cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo drojdia cu zahărul. Turnăm apa caldă și amestecăm drojdia cu zahărul și puțină făină.
Așteptăm să se dezvolte drojdia, apoi amestecăm apa minerală cu uleiul și oțetul. Le turnăm, treptat, peste ingredientele din vas și amestecăm. Frământăm un aluat nelipicios și nu foarte ferm pe care îl acoperim și îl lăsăm la odihnit 20 de minute.
Între timp, pregătim umplutura de gem cu nuci.
Amestecăm gemul cu nucile măcinate și pesmetul. Arome nu am pus pentru că ne place aroma gemului.
Asamblăm și coacem delicioasele cornulețe de post cu apă minerală.
Împărțim aluatul în cinci părți. Întindem pe rând fiecare parte în câte o foaie circulară de maxim 2 mm grosime și diametrul de maxim 20 cm. Apoi decupăm aluatul în triunghiuri aproximativ egale.
Punem la baza triunghiurilor câte o linguriță din amestecul de gem cu nuci și pesmet. Apoi rulăm, dar nu strâns, pornind de la bază spre vârf.
Transferăm cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt și le coacem la 180 de grade, pentru 15 minute.
Eu am copt două runde și au rezultat 80 de cornulețe.
Când le scoatem din cuptor, le trecem fierbinți prin zahărul pudră.
Să vă fie de folos!