Aveam de mult în plan un astfel de cozonac bicolor umplut cu rahat și nuci, cu multă nucă și cacao, dar și cu rahat, așa că de data asta l-am executat.
Rețeta este cea clasică, pe care eu o folosesc cel mai des și care îmi reușește de fiecare dată.
De data aceasta am avut ceva emoții la foaia cu cacao, îmi era teamă să nu crească neuniform, față de cea simplă.
Însă a ieșit perfect, foile au crescut la aceeași înălțime și s-au copt în egală măsură.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 10 g drojdie uscată
- 4 gălbenușuri
- 450 ml lapte
- 250 g zahăr
- 30 g cacao
- 50 g nucă măcinată
- 200 ml ulei
- 38 ml esență de rom
- 1/4 linguriță sare
- Pentru umplutură:
- 5 albușuri
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 50 g nucă măcinată
- 100 g nucă, jumătăți
- 150 g rahat multicolor
- un praf de sare
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță lapte
Mod de preparare pentru cozonac bicolor umplut cu rahat și nuci
Pregătim ingredientele.
Preparare aluat pentru cozonac
Preparăm umplutura și asamblăm cozonacii
Coacere cozonac bicolor umplut cu rahat și nuci
Vă mai recomand de pe blog și rețeta de cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă.
Dar mai multe rețete de cozonac găsiți pe blog, la categoria Dulciuri, secțiunea „Cozonac”.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.