Nu a ieșit el chiar foarte pufos, dar a ieșit tare gustos și aromat, acest cozonac de post cu suc de portocale și glazură de cacao.
M-am gândit să-l glazurez pentru că arăta urât așa chel, neuns cu nimic, parcă n-avea luciu. Mergea să presar și ceva nucă, dar am pus suficientă în interior și la cât este de scumpă la momentul actual, am renunțat la ea.
Ne place cozonacul și îl prepar, de obicei, de sărbători sau la diferite evenimente. Îl prepar și în varianta de post, precum în rețeta de față, dar și în alte combinații. Una dintre acestea o puteți descoperi la rețeta de cozonac de post cu dovleac și nucă. Este delicios preparat și în această variantă și are o culoare deosebită de la dovleac.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru cozonacul de post cu glazură de cacao.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 300 ml suc proaspăt de portocale(de la 3 portocale mari)
- 100 ml ulei
- 100 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de portocală
- un praf sare
- 650 g făină
- 7 g drojdie uscată
- Pentru umplutură și glazură de cacao:
- 50 g cacao
- 150 gr miez de nucă
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriță ulei
- 50 ml apă
- 1 linguriță esență de rom
Porții: 2 cozonaci
Timp de pregătire: 120 minute
Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare pentru cozonac de post cu suc de portocale și glazură de cacao
Ca și în cazul cozonacului clasic și în cazul celui de post va trebui să aducem ingredientele la temperatura camerei, în special făina.