Este pur și simplu minunat un astfel de cozonac leopard cu nucă și cacao!
Gust bun, aspect plăcut și chiar nu e deloc greu de făcut, doar puțin meticulos!
Este o rețetă de cozonac în care am inclus câteva ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker.
Și este preparată în mod special, pentru minunata campanie “Bucuria de a împărți ceva bun”.
Eu împărtășesc cu voi această rețetă de Cozonac leopard cu nucă și cacao, apoi vă invit să vă alăturați campaniei, pregătind și voi o rețetă proprie de cozonac, sau chiar inspirată după rețeta mea.
Apoi fotografiați cozonacul alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite și postați fotografia, într-un comentariu la concursul lansat de mine pe pagina de facebook Merișor și rețetele ei și premiat de cei de la Dr. Oetker.
Premiul va consta într-un pachet de ustensile pentru prăjiturit care va conține: carte de rețete, tavă de copt, formă de copt, 6 forme de tort, un cântar de bucătărie electronic, o cutie retro de ținut arome și pliculețe.
Mai multe detalii veți găsi pe pagina de facebook a blogului meu, unde se va desfășura această provocare.
Dintre ingredientele de la Dr. Oetker, nu puține de altfel, folosite de mine la acest cozonac, mi-au plăcut în mod deosebit cacaua neagră, coaja de lămâie Finesse și esența de rom, pe care vă invit să le testați și voi.
Sunt perfecte și desăvârșesc gustul cozonacului!
Recomand, cu mare drag și rețeta de Cozonac bicolor umplut cu rahat și nuci, dar găsiți mai multe rețete pe blog, în secțiunea Dulciuri, categoria Cozonac și pască!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru aluat de cozonac leopard:
- 500 g făină
- 2 gălbenușuri
- 125 g zahăr
- 250 ml lapte
- 150 ml ulei
- 7 g drojdie uscată – Dr. Oetker
- coajă rasă de lămâie – Finesse Dr. Oetker
- 15 g cacao neagră -Dr. Oetker
- 1/4 linguriță sare
- 2 lingurițe esență naturală de lămâie siciliană – Dr. Oetker
- 1 linguriță esență de rom – Dr. Oetker
- Pentru umplutura de cacao cu nucă:
- 150 g nucă măcinată fin
- 100 g nucă măcinată grosier
- 30 g pesmet
- 3 albușuri
- 20 g cacao neagră – Dr. Oetker
- 1 vârf linguriță sare
- 100 g zahăr pudră
- 2 lingurițe esență de rom – Dr. Oetker
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- 1/2 linguriță lapte
- zahăr tos pentru pudrat
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Preparăm aluatul pentru cozonac leopard cu nucă și cacao
Preparăm umplutura pentru Cozonac leopard cu nucă și cacao
Asamblare Cozonac leopard cu nucă și cacao
Finisare și coacere Cozonac leopard cu nucă și cacao
Sursa mea de inspirație AdyGio Kitchen.
[/preparare]