Este pur și simplu minunat un astfel de cozonac leopard cu nucă și cacao!
Gust bun, aspect plăcut și chiar nu e deloc greu de făcut, doar puțin meticulos!
Este o rețetă de cozonac în care am inclus câteva ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker.
Și este preparată în mod special, pentru minunata campanie “Bucuria de a împărți ceva bun”.
Dintre ingredientele de la Dr. Oetker, nu puține de altfel, folosite de mine la acest cozonac, mi-au plăcut în mod deosebit pudra de cacao neagră, coaja de lămâie Finesse și esența de rom.
Sunt perfecte și desăvârșesc gustul cozonacului!
Recomand, cu mare drag și rețeta de Cozonac bicolor umplut cu rahat și nuci, dar găsiți mai multe rețete pe blog, în secțiunea Dulciuri, categoria Cozonac și pască!
Ingrediente
- Pentru aluat de cozonac leopard:
- 500 g făină
- 2 gălbenușuri
- 125 g zahăr
- 250 ml lapte
- 150 ml ulei
- 7 g drojdie uscată
- coajă rasă de lămâie – Finesse Dr. Oetker
- 15 g cacao neagră
- 1/4 linguriță sare
- 2 lingurițe esență naturală de lămâie siciliană
- 1 linguriță esență de rom
- Pentru umplutura de cacao cu nucă:
- 150 g nucă măcinată fin
- 100 g nucă măcinată grosier
- 30 g pesmet
- 3 albușuri
- 20 g cacao neagră
- 1 vârf linguriță sare
- 100 g zahăr pudră
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- 1/2 linguriță lapte
- zahăr tos pentru pudrat
Mod de preparare pentru cozonac leopard cu nucă și cacao
Preparăm aluatul
Preparăm umplutura pentru cozonac leopard cu nucă și cacao
Asamblăm cozonacul
Finisare și coacere cozonac leopard cu nucă și cacao
Sursa mea de inspirație AdyGio Kitchen.