Chiar daca este o rețetă mai complexa si necesita mai mult timp, rezultatul final a meritat tot efortul. Recomand cu toată încrederea rețeta de pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc!
Nu stiu cat de bine am redat eu gustul retetei dupa care m-am inspirat, dar noua tare mult ne-a placut ce a iesit. Mi-a lipsit supa de pui, dar am adaugat in locul acesteia, supa in care am fiert galustele si legumele.
Ingrediente
- Pentru friptura :
- 1 kg pulpe de pui
- 1 lingura untura
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- Pentru galuste bavareze:
- 4 chifle de 1 zi
- 50 g pesmet
- 2 oua
- 75 g unt
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa rosie
- 1 gogosar
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 150 ml lapte
- sare
- piper
- 500 ml apa, pentru fiert galustele
- Pentru sos:
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa rosie
- 50 g unt
- 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 500 ml supa(cea in care fierbem galustele si ulterior, legumele)
- 1 frunza dafin
- 1 lingura zahar
- 50 ml vin alb
- 1 lingura mustar
- 1 lingura faina
- 3 linguri apa
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare pentru pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc
Mai intai pregatim friptura din pulpe de pui.
Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate partile, pana cand se rumenesc bine, apoi le vom scurge de grasime si le vom pune intr-un vas cu capac, la loc caldut pana preparam si celelalte ingrediente.
Preparam galustele bavareze
Pentru galuste, taiem chiflele in cuburi si le punem intr-un vas incapator.
Tocam gogosarul tot in cuburi si il vom adauga peste chifle.
Punem uleiul si untul la incins si calim ceapa pana devine translucida, apoi o adaugam peste ingredientele din vas, cu grasime cu tot.
Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si patrunjelul tocat si le rasturnam peste celelalte ingrediente.
Amestecam bine totul, cu mana, pentru a strivi bine bucatile de chifle, apoi adaugam piper, nucsoara si sare apoi treptat pesmetul, pana cand obtinem o pasta omogena.
Ne umezim mainile si formam galustele, cam de marimea unei nuci.
Punem 500 ml apa intr-un vas, pe foc, adaugam putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam galustele si le lasam sa fiarba la foc mediu 15-20 de minute, pana cand incep sa se ridice la suprafata.
Le scoatem apoi cu o spumiera, intr-un bol, le acoperim si le pastram tot la loc caldut.
Pregatim sosul pentru reteta de pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc.
Curatam legumele, le spalam si le tocam mai marunte, apoi le punem sa fiarba in apa in care am fiert si galustele.
Le lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi te trecem prin blender impreuna cu supa in care au fiert, iar piureul format il punem din nou pe foc.
Intr-un bol, amestecam o lingura de mustar cu 1 lingura de faina si 3 linguri de apa rece, apoi adaugam acest amestec peste piureul de legume de pe foc.
Adaugam si o frunza de dafin si lasam totul la foc incet, amestecand din cand in cand.
Caramelizam 1 lingura de zahar apoi adaugam adaugam 50 gr unt si amestecam pana la topirea definitiva a zaharului.
Adaugam apoi pasta de rosii cu ardei copt, zeama de lamaie si vinul, iar dupa cateva minute, amestecam cele doua sosuri, condimentam dupa gust cu sare, piper si optional, nucsoara si mai lasam sosul sa fiarba 5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele.
Asezam friptura si galustele pe un platou si le stropim cu acest sos.
Pe cat am muncit la acesste preparate, pe atat de bune mi s-au parut cand le-am servit.
Sper sa va fie de folos reteta mea de pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc!
Poate va inspira si reteta de supa de rosii cu galuste bavareze, foarte gustoasa si consistenta.
8 comentarii
Minunata prezentare iar galustele bavareze imi plac la nebunie <3
Multumesc frumos, Timea! este prima data cand le incerc si tare m-au cucerit!
wooow, ce bine arata! eu cand gatesc nu mai simt nevoia sa si mananc, dar cred ca voi face si eu…si mananc la cateva ore dupa ce termin de gatit 🙂
Multumesc, Dia! Nici eu nu mai manac dupa ce prepar mancarea, pentru ca ma satur din gustat. 🙂
Complicata reteta, ca orice lucru care merita sa ramana in minte 🙂 Felicitari, arata super! Am mai zis si repet: as manca orice, facut de mainile tale 🙂
Simona, m-a atras aceasta reteta, tocmai pentru ca mi s-a parut complicata. Si tare buna a iesit, am primit trei de DA :)))))) Pup, tu mereu ma magulesti! Emoticon cu obrajorii rosii :)))))
Imi place la nebunie reteta asta! 🙂 Sigur o incerc cand am timp! :*
Sa le faci, Laura, ca merita! Te pup!