Nu pot sa spun decat ca a iesit tare bun acest preparat Gratin de cușcuș cu carne tocata si legume, ca o budinca aerata si tare gustoasa!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 250 gr cus-cus
- apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus
- sare
- 750 gr carne tocata amestec
- 350 gr ciuperci feliate
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 capatana usturoi
- 2 ardei copti
- 3 linguri ulei
- cimbru
- maghiran
- piper
- boia de ardei dulce
- 1/2 legatura patrunjel
- 3 oua
- 75 gr cascaval
- In plus:
- 20 gr unt
- 2-3 bucati rosii deshidratate
[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: aproximativ 90 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregătim ingredientele pentru Gratin de cușcuș cu carne tocata si legume
Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.
Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt.
Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile.
Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.
Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata.
Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform.
Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata.
Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Preparare Gratin de cușcuș cu carne tocata si legume
Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam un ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cușcuș, adaugam doua albusuri batute spuma.
Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.
Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.
Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.
[/preparare]
3 comentarii
Mmmm ce bunatate ai facut Merisorule si ce cus-cus frumos si bobos ai gasit!! eu nu am vazut nicaieri cu bobul asa mare.
Pup harnicutzo!
Multumesc, Lulu, pup si eu!
Am pus o poza cu tipul de cus-cus folosit. Eu numai din asta mare am luat.
originala reteta Merisor si cred ca foarte buna