Hummus cu roșii deshidratate și lipii de casă

de Maria Udrea
0 comentarii
Hummus cu roșii deshidratate

Că îmi plac mult roșiile deshidratate am mai spus și le includ în multe rețete, iar azi am preparat un delicios hummus cu roșii deshidratate.

Nu am pus multe, ca să nu influențeze gustul, am lăsat ca fiecare să-și presare pe deasupra, după gust.

Ne place mult hummusul și îl preparăm destul de des în perioadele de post.

Nici nu știu de ce îmi lipsea rețeta de pe blog….

Iar pentru prepararea acestui hummus cu roșii deshidratate am apelat la ajutorul meu de nădejde în bucătărie – blenderul profesional avansat G21, despre care am povestit în ACEST ARTICOL. 

Ador acest blender și cred că l-am folosit aproape în fiecare zi de când a poposit în bucătăria mea.

Ingrediente

  • 800 g năut din conserve Sun Food
  • 1 lingură mai cu vârf de tahini
  • 3 căței de usturoi
  • sare după gust
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 vârf de cuțit cu chimion
  • 4 linguri ulei extra virgin
  • 4 buc. roșii deshidratate
  • boia de ardei, pentru decor
  • pătrunjel verde, pentru decor

 

Timp de preparare: 6-8 minute

Porții: 8

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Hummus cu roșii deshidratate

Desfacem conservele de năut și punem conținutul lor într-o sită, pentru a se scurge.
Nu aruncăm lichidul, pentru că vom folosi din el la omogenizarea hummusului.
Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică.
Pisăm câteva semințe de chimion în mojarul cu pistil, sau dacă avem pudră, cu atât mai bine.
Scurgem roșiile deshidratate și le tăiem în cuburi mici.
Stoarcem zeama de la 1/2 lămâie.
Când toate aceste ingrediente sunt pregătite, ne apucăm de lucru.

Preparare Hummus cu roșii deshidratate

Punem în vasul blenderului mai întâi cam 3/4 din lichidul unei conserve de năut, zeama de lămâie și 2 linguri de ulei.
Adăugăm apoi boabele de năut, tahini, usturoiul răzuit și pornim blenderul mai întâi la viteză mică.
Mărim treptat viteza, pe parcurs ce ingredientele sunt transformate în pastă.
În funcție de textura rezultată, mai adăugăm sau nu, lichid de la conserve și ulei de măsline.
Eu am mai adăugat 1 lingură de ulei și 2 linguri de lichid.
Adăugăm și sare, după gust, puțină pudră de chimion și zeamă de lămâie, dacă mai necesită.
Nu punem prea mult chimion, pentru că acesta influențează puternic gustul hummusului.
Nici tahini nu pun eu mult, dar depinde de gustul fiecăruia.
Apoi scoatem pasta rezultată într-un bol, cu ajutorul unei linguri cu coada lungă.
Clătim vasul blenderului cu puțin lichid de la năut, apoi îl încorporăm în pasta din bol, pe principiul că nimic nu se aruncă. 🙂
Nivelăm hummusul din bol, apoi creăm niște șanțuri cu lingura, unde vom pune ulei de măsline.
Presărăm pe deasupra boabe de năut, boia de ardei, pătrunjel tocat și bucăți de roșii deshidratate.
Servim deliciosul Hummus cu roșii deshidratate cu lipii de casă, sau lipii libaneze din comerț.
Eu am făcut câteva turte la tigaie, după această rețetă.
Cât despre blenderul pe care eu îl laud atât, îl găsiți, alături de alte aparate electrocasnice în magazinul online Una Doua.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.