A sosit rândul și rețetei de prăjitură Kinder felie de lapte sau Milchschnitte, care era de ceva timp pe lista de așteptare.
Nu știu dacă rețeta este identică cu a prăjiturii din comerț pe care o adoră copiii, dar ca gust vă garantez că se aseamănă. Am tot căutat pe internet o variantă de prăjitură care să se asemene cu cea din comerț. Spun o variantă pentru că sunt chiar foarte multe variante. Unele rețete sunt cu blaturi simple de pandișpan cu cacao și cremă de ciocolată albă, altele cu cremă de vanilie, altele cu mascarpone, etc.
Eu m-am inspirat pentru această rețetă de la Violeta – Caietul cu rețete, mi s-a părut mai specială și mai aproape de gustul pe care îl are prăjitura din comerț. Mulțumesc, Vio, pentru inspirație!
Rețeta se încadrează perfect în categoria rețetelor de colecție așa cum este și rețeta de prăjitură Snickers, sau rețeta de prăjitură Boema.
De fapt sunt foarte multe rețete de prăjituri inspirate după cele din cofetărie care ne aduc aminte de copilărie.
Ce conține prăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte
Prăjitura de față are două blaturi cu cacao, dar nu foarte pufoase cum sunt cele de pandișpan. Textura este mai densă, dar tot spongioasă pentru că are și griș în compoziție. Crema este preparată cu smântână pentru frișcă, miere și lapte condensat. Este minunată crema aceasta. O prefer detașat în locul celei de ciocolată albă, sau a celei de mascarpone.
O s-o includ în categoria rețetelor de cremă adorate și des preparate. Vedeți aici un articol cu șase rețete de cremă pentru deserturi.
Iar dacă și voi adorați rețetele vechi de cofetărie, găsiți pe blog o colecție interesantă de astfel de rețete. Le descoperiți în secțiunea ”Dulciuri”.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură Kinder felie de lapte sau Milchschnitte.
INGREDIENTE
- Pentru două blaturi în tavă de 33/43 cm:
- 8 ouă
- 100 gr de zahăr
- 100 gr miere albine
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 50 gr griș
- 50 gr cacao
- 150 gr făină
- 5 gr praf copt
- Pentru cremă:
- 475 ml lapte condensat
- 350 ml frișcă lichidă
- 2 linguri de miere
- 15 gr de gelatină
- 50 ml de lapte
- 30 gr de zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
MOD DE PREPARARE
Am ales pentru această prăjitură cea mai mare tavă a cuptorului pentru că a fost preparată cu o ocazie mai specială.
Începem cu prepararea blaturilor. Eu am preferat să împart ingredientele de la început în două și să pregătesc două compoziții. Chiar dacă este mai mult de muncă, este mai bine să le preparăm separat decât o singură compoziție și s-o împărțim în două. Bine, se poate prepara o singură compoziție dacă blaturile se coc în același timp în cuptor. Eu le-am copt pe rând.
Pentru blaturi procedăm ca la rețetele de chec sau de blat de tort.
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm zahărul, treptat și continuăm mixarea acestora până când bezeaua devine fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu mierea, apoi adăugăm uleiul și laptele.
Amestecăm făina cu praful de copt, cacao și grișul și adăugăm acest amestec trecut prin sită, în compoziția de gălbenușuri. La final încorporăm bezeaua de albușuri. Întindem compoziția pentru primul blat în tava în care așezăm hârtie de copt. Ungem hârtia cu ulei pentru a se desprinde ușor și frumos de pe blat. Coacem blatul pentru 20 de minute la 180 de grade.
Între timp, pregătim și compoziția pentru al doilea blat. Iar în intervalul de timp când și al doilea blat se coace, preparăm crema.
Pentru cremă este foarte simplu. Mai întâi hidratăm gelatina în lapte, apoi o diluăm pe baie de aburi. O lăsăm să se tempereze în timp ce batem smântâna pentru frișcă până când capătă fermitate. Adăugăm și zahărul vanilinat, apoi laptele condensat și mierea, dar și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Apoi adăugăm gelatina și amestecăm intens pentru a se omogeniza bine compoziția. Punem crema la rece până când se răcește și al doilea blat.
Pentru a monta prăjitura așezăm o folie în tavă și punem primul blat de prăjitură peste ea.
Întindem crema între cele două blaturi, dar pe al doilea blat îl așezăm invers peste cremă, adică cu partea de la baza tăvii deasupra. Partea aceasta este întotdeauna uniformă, pe când partea de deasupra se mai deformează la coacere. A mea a ieșit cu niște dungi de la hârtia de copt, dar am urmărit să porționez prăjitura exact pe ele. Acoperim prăjitura cu o folie de prospețime și o punem la rece pentru câteva ore, sau chiar de pe o zi pe alta.
Orice prăjitură se va porționa mai bine a doua zi, după ce se relaxează la rece, iar blaturile se hidratează de la umiditatea cremei.
Este delicioasă prăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte, merită s-o preparați, dacă n-ați făcut-o, încă.
4 comentarii
Arată foarte bine!
Mulțumesc, Maria!
Buna seara. Merge sa folosesc smantana fermentata? Iar gelatima cum sa fie diluata pe baie de aburi? Nu imi e clar. Multumesc.
Bună!
Eu nu aș încerca cu smântână fermentată. Iar gelatina se diluează pe baie de aburi dacă se folosește din cea granulată. Se pune la hidratat, apoi are nevoie de diluarfe, nu o poți adăuga direct așa.