Pentru mic dejunuri savuroase sau pentru gustările de mai târziu, merită preparată rețeta de langoși cu brânză sărată. Sunt delicioși, mai ales calzi, serviți lângă o cană cu lapte, una cu ceai sau un pahar cu iaurt!
Cel puțin noi așa îi servim și ne plac maxim.
Sunt buni și cei cu brânză dulce și aromă de vanilie, serviți ca desert.
Uneori mai prepar și rețeta de langoși cu gem de prune și nuci, în special în sezonul rece, sau în perioadele de post.
Sunt simplu de tot de preparat, doar necesită puțin timp pentru dospire, ca de altfel orice aluat dospit.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 g făină
- 20 gr drojdie proaspătă
- 1 lingură zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 250 ml lapte cald
- Pentru umplut:
- 250 g brânză telemea sărată
- 250 g brânză de vaci, proaspătă
- 50 g unt
Porții: 10
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru langoși cu brânză sărată
Formăm și prăjim langoșii
Puteți încerca și rețeta de langoși ungurești cu smântână și cașcaval.
Iar pentru zilele de post puteți încerca rețeta de langoși ungurești cu cartofi.
Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de gustări din diferite tipuri de aluaturi.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
[/preparare]