Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și, mai ales, pentru că avem la țară o livadă generoasă de meri, mi-am permis să-mi asigur pentru iarnă, Mere la borcan conservate fără zahăr.
Da, fără zahăr, pentru că merele sunt destul de dulci.
Anterior am mai prezentat și Rețeta Mere la borcan pentru plăcintă și alte deserturi, unde am folosit și zahăr. Ideea de a folosi zahăr nu este doar pentru că merele nu sunt suficient de dulci, ci și pentru siguranța conservării pe termen îndelungat.
Însă, dacă borcanele sunt bine sterilizate, iar capacele se potrivesc perfect pentru a le închide ermetic, merele se pot conserva la fel de bine și fără zahăr.
Iarna, doar desfacem borcanul cu mere, adăugăm scorțișoară și zahăr, dacă necesită și le putem folosi la plăcinte, tarte, sau diverse prăjituri.
- Găsiți pe blog mai multe Rețete cu mere!
Ingrediente
- mere cât mai dulci și mai coapte
- borcane sterilizate
- apă pentru fiert borcanele
Mod de preparare
Iată cât de simplu pregătim Rețeta Mere la borcan conservate fără zahăr!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.