Foarte gustoși și frumoși au ieșit acești mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă !
În lipsa unui grătar adevărat și a vremii prielnice pentru el, acest grill cu efect de piatră încinsă ma scos din impas și am preparat niște mici de casă gustoși, suculenți și pe gustul celor care i-au salvat.
Com pentru acești mici , este pregătită dintr-un amestec de trei tipuri de carne: vită + porc + oaie, așa cum se prepară și micii din comerț.
Rețeta pentru prepararea pastei de mici, este o clasică, inspirată chiar de pe caserolele de mici din comerț, dar cu condimentele care ne-au plăcut nouă și la fel, proporția de carne.
Știu, o să ziceți că nu au acel miros de fum, care te atrage de câte ori treci pe lângă un grătar. Dar credeți-mă că au fost chiar delicioși. Iar satisfacția că pasta de mici a fost preparată în casa le-a dat un mare plus.
De obicei preparăm micii în cază pentru zilele de 1 Mai și de 1 Decembrie, pentru a petrece în mod tradițional. Tot atunci pregătim și rețeta de papanași tradiționali . Pe aceștia îi pregătim în mai multe moduri. Ne plac și papanașii moldovenești, prăjiți în ulei, dar și cei muntenești, fierți.
Vedeți aici și rețeta de papanași muntenești. Iar mai jos vă las lista de ingrediente și pașii necesare pentru rețeta de mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă.
Ingrediente
- 400 g fleică de porc
- 400 g mușchi de vită împănat
- 200 g carne de miel
- 1 căpățână usturoi
- 1 + 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță piper măcinat
- 2 lingurițe boia de ardei dulce
- 1 linguriță cimbru uscat
- 200 ml supă de vită
- 50 ml apă minerală
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Porții: 28
Timp de preparare pastă: 20 minute
Timp de gătire mici: 20 minute
Mod de preparare mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă
Mai întâi pregătim compoziț ia pentru paste de mici.
Tocăm carnea, dacă nu o facem direct tocată și o punem în bolul robotului sau a unui mixer de bucătărie.
Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu puțină sare.
Adăugăm peste carne: sarea, usturoiul, condimentele și bicarbonatul și le amestecăm. Folosim la mixer brațele pentru aluaturi.
În timp ce carnea se amestecă, picurăm supa de vită strecurată.
Eu am făcut în aceeași zi și o ciorbă de vite. Mi-am oprit din supă, înainte de a adăuga în ea restul ingredientelor. Am degresat-o puțin, adică sunt separat grăsimea de deasupra. Însă, în supa călduță, am pus puțin cimbru uscat și puțină sare.
După ce adăugăm supa peste carne, adăugăm și apă minerală. Aceasta ajută bicarbonatul să se activeze, iar carnea devine mai aerată.
Mutăm pasta de mici astfel pregătită, într-o caserolă cu capac și o dam la rece de pe o zi pe alta, de preferință.
Eu pot să vă spun că avea aparat de vidat cu caserolă în dotare, am vidat carnea, înainte de ao da la frigider.
Prepară mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă
A doua zi, pregătim micii și îi pregătim pe grillul deja încins și ușor uns cu ulei.
Focul îl folosim la intensitate medie, iar spre final de pregătire, scădem intensitatea.
Tigaia cu efect de piatră încinsă și păstrează timp îndelungat temperatura și o distribuie uniform.
Servim micii calzi, cu muștar și ketchup.
Dacă vă place rețeta mea de mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă , nu ezitati să încercați.
dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.