Nu puteam să las sezonul păpădiei să treacă fără să prepar și eu rețeta Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie.
Este minunată, gustoasă ca și mierea naturală de albine și are multiple efecte terapeutice, chiar dacă are conținut de zahăr ridicat, ca orice sirop, de altfel.
Mierea de păpădie, consumată în diverse cure, ca atare, întinsă pe pâine, sau în ceaiuri, are efect detoxifiant, mai ales asupra ficatului și a bilei.
Florile de păpădie, trebuie culese dimineața, din locuri nepoluate, de pe dealuri și câmpuri de la țară, sau din grădini. Ale mele au fost culese de mama mea și de nepoata mea. De fapt, trebuie să recunosc că ele s-au ocupat de prepararea acestei rețete și le mulțumesc pe această cale.
Mama mea adoră această miere artificială de păpădie și o prepară aproape în fiecare an.
Voi folosi această miere de păpădie chiar și la Rețete de înghețată.
Ingrediente
- 200 gr flori de păpădie, foarte deschise
- 1 kg zahăr
- 1 l apă
- zeama de la o lămâie bio
Mod de preparare
Cum preparăm rețeta Miere de păpădie sau Sirop concentrat de păpădie.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.