De obicei, la noi în familie, mama și mama soacră sunt responsabile cu vopsitul ouălor de Paște. Însă de data aceasta am vrut să iau și eu parte la acest ritual și am aplicat metoda mamei de ouă vopsite cu coji de ceapă. Au ieșit foarte frumoase, iar culoarea este uniformă.
Mama așa le vopsește de ani de zile și foarte frumoase ies mereu. Culoarea iese în funcție de câte coji de ceapă folosim sau de care. dacă folosim coji doar de la ceapă galbene, culoarea iese maronie.
Dacă folosim doar coji de ceapă roșie, culoarea iese de un roșu închis, spre grena.
Eu am folosit și foi de ceapă roșie și foi de ceapă galbenă și mi-a plăcut mult cum au ieșit.
Mai jos puteți urmări lista de ingrediente și pașii necesari vopsiri ouălor cu foi de ceapă.
Ingrediente
- 20 de ouă de la găini de curte
- frunzulițe de: pătrunjel, mărar, leuștean, trifoi, etc.
- ciorapi de damă de culoarea piciorului( dres)
- 3 l apă
- 2 linguri sare
- 4 linguri oțet
- coji de ceapă roșie și galbenă(de la câte 10-12 cepe medii)
- o bucată mică de slănină, untură sau ulei
Mod de pregătire pentru ouă vopsite cu coji de ceapă
Cum fierbem ouăle folosind metoda cojilor de ceapă
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe X.