De fiecare data cand fac chiftele si nu se mananca toate calde, pentru cele care raman, prepar diverse sosuri pe care le servim cu paste, orez sau cartofi.
De data aceasta am adaugat langa ele niste tagliatele.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 16 chiftele
- 400 gr zacusca de vinete
- 200 gr suc de rosii
- 4 graunti de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 200 gr tagliatele
- apa
- sare
[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: 30 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pentru prepararea tagliatelelor, punem intr-un vas, pe foc, apa cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba, adaugam tagliatelele.
Le lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi stingem focul si le lasam in apa, pana cand este gata si sosul.
Pentru sos, amestecam intr-un vas, zacusca cu sucul de rosii si punem vasul la foc mediu.
Cand sosul incepe sa fiarba, scufundam chiftelele in el, acoperim vasul sa se inabuse bine chiftelele si il lasam pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam usturoiul curatat si presat, amestecam sosul, il gustam si il mai asezonam, daca e cazul, cu sare si condimente.
Eu nu am mai adaugat nimic, mi-a placut gustul rezultat din amestecul de zacusca si suc de rosii, la care si-a mai adus aportul si gustul chiftelelor.
Mai lasam vasul pe foc 5 minute dupa adaugarea usturoiului, apoi il dam deoparte si adaugam patrunjelul verde, tocat.
Servim tagliatelele cu chiftelele in sos, alaturi de muraturi sau salata de legume.
Este o mancare simpla, gustoasa si rapid de facut!
4 comentarii
Ce sos rapid! Cred ca este gustos cu zacusca, mai ales cu cea de ciuperci.
Tania, eu fac zacusca multa si simpla nu prea o mancam.
Sunt delicioase chiftelutele alaturi de paste si scaldate in sos, yamii 🙂
Da, a fost tare buna combinatia asta! >:D<